Aarhus Universitetsforlag
Cover

Måltidet som stilleben

Fra offergave til fastfoodobjekt

A part of the subject area


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

484 pages
Hardback
ISBN 978 87 7124 935 4

By


Share:

More about the book

Press reviews

Anne Birgitte Langkilde Hundahl, lektørudtalelse

"Stort, flot og gennemarbejdet værk med mange smukke gengivelser af måltidsstilleben. Værket holder et højt fagligt niveau, men forfatterens glimrende formidling gør det også tilgængeligt for den alment kunstinteresserede."

"Fornem udgivelse. Anbefales varmt."

Troels Laursen, Nordjyske Stiftstidende – 5 stjerner

”I denne letlæste bog kommer (Lise Bek, red.) omkring den kristne middelalders symboltænkning, modreformationens mystik og modernismens madkamp. Lise Bek viser, hvordan de ofte simple anretninger udfordrer kunstens traditionelle grænser som popkunst og kvindekamp, mens de til stadighed forfører og bedrager den sultne beskuer.

Bogen sætter det hele sammen, så det bliver en sanselig fornøjelse selv at lede videre i kunsten, man møder.

Det er hamrede flot og utrolig appetitligt udført.”

Anne Wehner, Bogblogger.dk

Mesterværket “Måltidet som Stilleben: fra offergave til fastfoodobjekt” af kunsthistorikeren Lise Bek er på alle måder et stort, grundigt og informationsrigt værk. […] Med et imponerende højt niveau og research i verdensklasse forklarer forfatteren, hvordan kunstnerne ikke kun malede fødevarer – de malede også synd, renhed og fordærv. […].

Bogen har et righoldigt billedmateriale, hvor der vises eksempler på nøje udvalgte stilleben fra tusind år tilbage og til nutidens popkunst og fotografi. Alle billeder ledsages af fine noter, og der er en grundig gennemgang af hvert billede, der vises tæt på dette. Det gør bogen overskuelig og tydeliggør forfatterens intentioner og budskaber. Det er simpelthen formidling i klasse A.

Bogens imponerende billedside er alene nok til at anbefale den på det varmeste. Den er repræsentativ for de forskellige epoker, og forfatteren drager hele bogen igennem relevante sammenligninger mellem nutid og fortid. Det er med til at gøre dette videnskabelige værk let tilgængeligt.

Hvis man holder af både mad og kunst, får denne vidunderlige og sanselige bog tænderne til at løbe maraton og maven til at knurre. Og forfatterens sublime formidlingsevne gør bogen tilgængelig for almindeligt kunstinteresserede. En fornem og smagfuld udgivelse, der anbefales på det varmeste.

Læs hele anmeldelsen her:

http://bogblogger.dk/?p=35463

 

Press room

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download press release (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen