Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kærlighedens væsen

Richard Wagners hovedværker

A part of the series Store komponister (1) and the subject areas , , , , , , and


Available e-book formats: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

208 pages
Paperback
ISBN 978 87 7124 065 8

By


Share:

More about the book

Anette Stoffersen

Anette

MA in history and art history. With 30 years of experience as an editor in history, art, culture and travel Anette is a versatile editor, who oversaw the major work Dansk skolehistorie and currently works primarily with two new major works, Dansk sproghistorie 1-6 and Ludvig Holbergs skrifter 1-22.

Anette Stoffersen

Editor

Telephone: +45 27 15 97 75

as@unipress.au.dk

Press reviews

Lars Brix Nielsen, Weekendavisen

"Kærlighedens væsen [er] afgjort den mest musikalsk tilfredsstillende Wagner-bog, der er udkommet i år."

"Men derudover leverer forfatteren hele bogen igennem en række klare og interessante kildeafsnit, hvor vi får rigtig meget at vide om, hvorfra Wagner hentede inspirationen til de operaer, som behandles i bogen. Her formidler forfatteren, der er mag.art. i litteraturvidenskab, sin faglige viden på et højt, og samtidig læseværdigt niveau."

"Trods de akademiske passager kommer Thomas Teilmann Damms Kærlighedens væsen længst ud over scenekanten, for der opstår en særlig magi i oplevelsesfeltet mellem de fremragende kildeafsnit og de velvalgte og ypperligt fremførte musikeksempler."

 

Peter Wang, Operabladet Ascolta 

"Denne bog er fremragende; da jeg var færdig med læsningen havde jeg indsat 41 små huskesedler for citat-værdige passager!"

"Styrken er, at forfatteren sætter fokus på ét omfattende begreb, kærligheden, som er klart det vigtigste i det wagnerske univers."

"I forbindelse med Nibelungens Ring gennemgår forfatteren på yderst kompetent måde de vigtigste temaer i Wagners berømte kunstteoretiske skifter."

"Til sin gennemgribende forståelse af Wagners tankegodt føjer forfatteren også et overbevisende og vedkommende kendskab til hele kulturhistorien, hvormed han bringer Wagners ideer i dialog med alt, hvad der ellers er sagt og skrevet om kærlighedens gerninger."

"Bogen er spækket med viden"

"... bogen hører hjemme på enhver Wagner-lytters bogreol - også min, hvor Wagner-litteraturen i forvejen fylder et godt stykke over tre reol-meter. Her er den tilmed blandt de bedste."

John Christiansen, JC Klassisk

"Det er en fornøjelse at læse hans [Theilmann Damms] beskrivelse af operaernes litterære forlæg og filosofiske inspirationskilder."

"... en meget inspirerende bog, som åbner yderligere for ens evner til at lytte og opdage. Uanset hvor meget Wagner-litteratur man har stående i forvejen og måske mener at kunne låne på biblioteket, så skal denne med."

 

Birgit Hald, lektørudtalelse

"Teksten er velskrevet."

"Det er en seriøs og grundig gennemgang af kilderne og filosofien bag Wagners hovedværker med kærligheden som omdrejningspunkt."

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen