Aarhus Universitetsforlag Menu
Cover

Også andre hensyn 1

Dansk ligestillingshistorie 1849-1915

A part of the subject areas og


Available e-book formats: PDF

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

211 pages
Hardback
ISBN 978 87 7934 629 1

By


Share:

More about the book

Press reviews

Anette Warring Kvinfo

"... Jytte Larsens bog [er] en vægtig og overbevisende fornyelse af både kvindehistorien og af demokrati- og forfatningshistorien. (...) Bogen bidrager med skarpsindige historiografiske analyser, hvor Larsen demonstrerer stor indsigt i den kvinde- og kønshistoriske traditionsudvikling, som hun selv har været en del af. (...) Jytte Larsen formår med stort overblik at holde et stramt fokus på ligestilling og medborgerskab, men fremstår levende i kraft af de fremtrædende kvinder og mænd i ligestillingskampen, som Larsen trækker i forgrunden. (...) Som afslutning på første bind varsler Jytte Andersen i et andet bind at følge udviklingen i dansk ligestillingshistorie videre frem til i dag. (...) Den er der al mulig grund til at se frem til."

Katja Larsen Lektørudtalelse

"Bogen indeholder forskning med ny viden i et altid relevant emne, nemlig ligestilling i Danmark, og den bør stå på alle biblioteker af en vis størrelse."

Eva Pohl Berlingske Tidende

"4 stjerner ud af 6. I en tid, hvor vi stadig diskuterer ligestillingsspørgsmål, og om hvorvidt der skal indføres kvoter for at få flere kvinder ind i firmaernes bestyrelser og dermed rokke ved Rip-Rap-Rup-effekten, er det godt at informationsniveauet nu løftes med et så gennemarbejdet værk om ligestillingshistorie som Jylle Larsens Også andre hensyn."

Lone Nørgaard Jyllands-Posten

"I dette første bind er der masser af spændende stof at hente for den historisk og kønspolitisk interesserede."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen