Aarhus Universitetsforlag
Cover

Stil nu ind ...

Danmarks Radio og musikken

A part of the subject areas , , , , and


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

279 pages
Hardback
ISBN 978 87 7184 378 1

Edited by
, , , and

With contributions by
, , , , , , , , , , and


Share:

More about the book

Press reviews

Steffen Gordon Nielsen, lektørudtalelse

"I et letforståeligt sprog uden forstyrrende fodnoter får man foruden historien om DR også fortalt om danskernes skiftende musikpræferencer. Det er en spændende og interessant beretning, som bl.a. viser, at den aktuelle debat om public service og lyttertal absolut ikke er noget nyt."

Henrik Nebelong, Publimus

"Det er et imponerende forskningsarbejde, der ligger bag bogen, og teksten er gennemgående uhyre velskrevet og rig på spændende perspektiveringer." ".. som det hidtil bedste og mest veldokumenterede bud på skildringen af en af det forløbne århundredes største og mest betydningsfulde revolutioner."

Læs hele anmeldelsen her: http://www.publimus.dk/henrik-nebelong-dmd/

Claus Levinsen, Gymnasieskolen

"Det er et imponerende forskningsarbejde, der er samlet i udgivelsen, og skrevet i et imødekommende sprog, til trods for at mange forskellige forfattere er inde over. Dokumentationsgraden er meget høj, men giver også plads til fortolkninger og refleksioner, og vi er hele vejen rundt fra kammersanger Emil Holm i 1925 til P6 på DAB-radioen i 2018.”

"Stort set alle musikalske genrer og deres radiofoniske formidling bliver behandlet (…) Fra en formidling, delvist baseret på radioværtens egne præferencer, og nogle gange også pladeindustriens(!), til en afmontering af studieværtens musikrolle lagt over på computerteknologi med autogenererede playlister, afstemt efter den pågældende kanalprofil.”

"(…) bogen kan sagtens bruges som kilde til en SRP mellem for eksempel musik og historie/ samfundsfag.”

https://gymnasieskolen.dk/stil-nu-ind-danmarks-radio-og-musikken

Katrine Lester, bogblogger.dk

"Det er vældig interessant, også for sådan en som mig, der egentlig ikke ved ret meget om musik og slet ingenting om musikkens historie på DR. Heldigvis har man valgt den formidlende tilgang, og vi slipper for en endeløs liste af fodnoter, der ikke er interessant for lægmænd. De nørdede typer kan naturligvis finde litteraturfortegnelse bagerst."

Martin Blom Hansen, Musikeren

"Det danske musikliv og DR har lige siden Statsradiofoniens start i 1925 været tæt forbundne. I en bog om DR og musikken punkterer en række forskere myter om DR og lægger fakta på bordet om musikkens afgørende rolle hos mediemastodonten. [...] Bogen, som udkom i foråret 2018, er faktisk den første af slagsen – altså en fagbog, som fortæller den specifikke historie om forholdet mellem DR og musiklivet. Vel at mærke med fokus på musikradioen, altså radiomediet og musikken."

http://www.musikeren.dk/nyheder/nyhed/artikel/musikken_har_altid_vaeret_drs_fundament/

 

 

Errata

Ved en beklagelig fejl er Kristine Ringsager blevet nævnt som Stine Ringsager i indholdsfortegnelsen og forfatteroversigten.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen