Aarhus Universitetsforlag
Cover

Indvandring i velfærdsstaten

1965

A part of the series 100 danmarkshistorier (10) and the subject area


Available e-book formats: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Buy Subscription
100 pages
Hardback
ISBN 978 87 7184 429 0

By


Share:

More about the book

Peter Bejder

Peter

Historian and trained from the Danish School of Journalism. Peter is currently working on the project Danmark bliver moderne. 1900-1950 and 100 på 1.000. For more than 25 years he has lived on teaching, editing and writing books, teaching materials and travel guides. He is a passionate fan of West Ham from East London.

Peter Bejder

Editor

Telephone: +45 53 55 01 59

pb@unipress.au.dk

Press reviews

Katrine Lester, bogblogger.dk

"Indvandring er et af de allermest omdiskuterede politiske emner i disse år. Alle har en mening, men de færreste har et historisk overblik. Det behøver man ikke at have for at kunne mene noget, men for dem der gerne vil have sat indvandringen og debatten ind i en historisk kontekst er Indvandring i velfærdsstaten et godt sted at starte. Heidi Vad Jønsson gennemgår pædagogisk udviklingen ..."

Anders Abildgaard, Nordjyske

“ … en velskrevet, sober bog om et følsomt emne."

"Man kan roligt sige, at indvandring gennem de seneste tre-fire årtier har været en brandvarm kartoffel i dansk politik, og temperaturen synes ikke at være for nedadgående. Så det er et yderst delikat emne, Heidi Vad Jønsson kaster sig over med denne bog.”

"Jønssons bog er nr. 10 i serien "100 danmarkshistorier", og på de 100 sider, hun har til rådighed, formår lektoren ved Syddansk Universitet at give et fint overblik over de seneste årtiers danske udlændingepolitik, og hun får både Fremskridtsparti, Folkeparti, tamilsag, 11. september og andre væsentlige islæt med."

Birthe Strandby, Bogvægten

"Hvis man vil have et hurtigt overblik, så er dette stedet at få læst op på emnet."

Carsten Güllich-Nørby, lektørudtalelse

"Et interessant stykke velskrevet Danmarkshistorik, der bør læses uanset politisk ståsted i debatten om velfærdsstat og integration. […] En oplagt bog …"

Poul Ulrich Jensen, historie-online.dk

"Heidi Vad Jønsson har med sin bog i serien af 100 danmarkshistorier givet en klar, objektiv og overskuelig fremstilling af udviklingen fra de første gæstearbejdere, der i 1960’erne blev modtaget som et aktiv for det danske samfund til de seneste år, hvor bl.a. ”Smykkeloven” har fået dele af den internationale presse til at karakterisere den danske udlændingepolitik som uhørt restriktiv, fremmedfjendsk og velfærdsnationalistisk. Teksten suppleres fint med velvalgte illustrationer.

Med forfatterens egne ord er emnet ”lidt af et minefelt at navigere i.” Det er ingen let opgave at analysere og fortolke udviklingen i den danske integrationspolitik, men bogen giver på de 100 sider, der er tildelt hvert bind i serien, et fint og velafbalanceret bud på problemerne, og politikernes mange forsøg på løsninger."

Bent Dahl Jensen, Sameksistens (sameksistens.dk)

"Heidi Vad Jønssons bog om 50 års indvandring i den danske velfærdsstat giver et rigtig godt indblik i de beslutninger, der er truffet tilbage i tiden. Den giver således et godt afsæt for at forstå baggrunden for den debat, der foregår i dag, og for selv at deltage i den."

Finn Byrgesen, bogsyn.dk

"En spændende bog, der ikke bare fortsætter den debat, vi altid står i, når fremmede står og banker på vort lands døre. Men som i særdeleshed også kan være startskuddet på nye, interessante diskussioner ved middagsbordet. Hvem udnytter hvem? Udnytter de fremmede os? Er vi selv skyld i det? Er der huller i lovgivningen? Er der ingen politikere, der samlet tør sætte foden ned og gøre op med udlændingpolitikken. […] Vi ser også på kronikører og debatter tilbage i tresserne og halvfjerdserne, hvor holdningen blandt arbejdsgiverne ofte var, at gæstearbejdere var særdeles velkomne, fordi denne reserve intet kostede i modsætning til husmødre og arbejdsløse. Og bogen giver os fine, historiske nuancer på, hvorledes de på sæt og vis har haft en stor andel i velfærdsstatens fremgang. Ud over det kommer bogen omkring kendte perioder i debatten som Tamil-sagen, Fremskridtspartiets valgplakater, interne konflikter i regeringen mellem Henrik Svane og Birte Weiss, den iranske revolution i 1979 og dagens burkadebat. Interessant udgivelse."

Kai Verner Nielsen, Noter

"Heidi Vad Jønsson har skrevet en meget saglig bog om emnet set i samtidshistorisk perspektiv, og hun forfalder ikke til at dele det ene eller andet synspunkt, men lader de berørte parter udtale sig. Så er det op til læseren selv at tage stilling. Bogen giver i høj grad en bredere forståelse for emnet, og den får min varmeste anbefaling og bør indkøbes til både fagdepot og skolebibliotek. 

Bogen er den tiende i serien fra Aarhus Universitetsforlag, hvor specialister på 100 sider formidler relevante og spændende emner fra Danmarkshistorien. Den første halve snes, hvoraf undertegnede med stor fornøjelse har læst halvdelen, tyder på, at udgivelsen bliver en succes, både fagligt og salgsmæssigt."

 

Press room

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

Download press release (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen