Aarhus Universitetsforlag
Cover

Danmarks første lydoptagelser

Edisons fonograf i 1890'ernes København

A part of the subject areas and


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

268 pages
Hardback
ISBN 978 87 7124 965 1

By
and


Share:

More about the book

Press reviews

Egon Kjøller, Nordjyske Stiftstidende 

”I en netop udkommet, flot udstyret og fagfælle-godkendt bog fortæller de historien om samlingen og om introduktionen af det første tekniske medie til opbevaring af lyd i Danmark”

Søren Schauser, Berlingske

”…spændende fortælling om Edisons fornograf”

” Og præcis dét er bogens skønne finale: Fortiden kan høres på indlagte fonogrammer i et format ved navn CD. To skiver sender en hilsen næsten fra Napoleons tid og gør det historiske levende som lyset.”

”Man lukker øjnene, og hører så magien indfinde sig.”

Valdemar Lønsted, Publimus

”..læseren bevæger sig ind i en del faser af absolut fascinerende nørderi”  

” Det er faktisk som at læse en spændingsroman.”

”Samlet set er denne fortræffelige bogudgivelse en kulturhistorisk bedrift. De to forfattere har gennemført et væsentligt formidlingsprojekt, kyndigt og grundigt, og med bankende hjerter for selve det overleverede lydfænomen. De mange illustrationer taler forbilledligt sammen med teksten, og for den særligt interesserede må den omfangsrige litteraturliste være en stor hjælp til viderestudium.”

Jens Cornelius, Klassisk Musikjournalist

Nu har [Ruben-]samlingen fået sat sig et monument med Danmarks første lydoptagelser, en bog af højeste kvalitet. Dens gennemgang af fonografens mekanik og anvendelse i Danmark er eminent teknikhistorie. Bogens 2. del er kommentarer og støttetekster til de udvalgte optagelser og indeholder oplysninger om musikken, de medvirkende, den sungne tekst og de tekniske omstændigheder. Det er fremragende arbejde. Selve bogproduktionen er der bestemt heller ikke sparet på: Det er en smuk bog i stort og lækkert format med omhyggelig opsætning og mange pragtfulde billeder. En kompromisløs og kærlighedsfuld fremstilling af stoffet. Her er alt, hvad man har lyst til at vide om de uvurderlige optagelser af Danmarks ældste lyde.

Steffen Gordon Nielsen, lektørudtalelse 

”Velskrevet og gennemarbejdet værk, som gør kulturhistorien levende ved at sætte lyd på. Det er både historien om fonografens indtog og teknikken bag, men er også en interessant fortælling om de nu mere eller mindre ukendte kunstnere som optrådte i periodens København. Den er fagligt let at gå til med mange illustrationer og kan læses uden særlige forudsætninger”.

 

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen