Aarhus Universitetsforlag
Cover

Beatrice i Paradiset

En rejse i Dantes værker

A part of the subject area


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

307 pages
Hardback
ISBN 978 87 7934 435 8

By


Share:

More about the book

Press reviews

Lise Søelund

⭐⭐⭐⭐⭐

Uden rejseomkostninger, rejsekuffert, rejsebrochurer og diverse rejsearrangører kan man nemlig foretage en ganske særlig rejse i hjemmet, og det er simpelthen en rejse i Dantes værker, og den er alle rejsepengene værd, for det er en vidunderlig bog med titlen Beatrice i Paradiset skrevet af Hanne Roer. Her er smukke billeder, dejlige beskrivelser også andet end rejsebeskrivelser og en sikker viden om Dante, så det eneste man mere kunne ønske sig var at møde ham og Beatrice live.

Torben Wendelboe, Lektørudtalelse

"Værket gør på forbilledlig vis Dante i den grad spændende. Fint illustreret med danske kunstneres Dante-billeder."

"Værket er det danske hovedværk på sit felt."

"[...] af imponerende internationalt format."

Johs. H. Christensen, Jyllands-Posten

"Dante-forskningen er enorm og litteraturen uoverskuelig. Derfor er Hanne Roers store bog, som hun med rette kalder "en rejse i Dantes værker", en indsigtsfuld rundvisning i digterens kaotiske univers og både inspirerende og berigende."

"Det lader sig ikke gøre at yde så fornem og dybdeborende en bog retfærdighed i en avisanmeldelse, men medrivende er den, også fordi man tydeligt fornemmer forfatterens vedholdende arbejdsomhed og kærlighed til sit stof."

Asger Hedegaard, Kristeligt Dagblad

"Ny fornem bog behandler Dantes samlede forfatterskab med interessant fokus på kvindefiguren Beatrice."

"Når man behandler det største, skal man ikke forsøge at favne det hele. Ej heller må man fortabe sig i enkeltheder. Dette til lejligheden opfundne påbud indfrier retoriker Hanne Roer til fulde i Beatrice i Paradiset, den første bog på dansk om Dantes samlede forfatterskab."

"Beatrice i Paradiset er en bragende flot bedrift, og bogen ligner allerede dét dansksprogede standardværk om Dante. Det er rasende godt gået af forfatteren både at introducere til og diskutere den nyeste Danteforskning, plukke væsentlige pointer hos mere eller mindre obskure folk som Dionysios Areopagitten og den danske middelalderfilosof Boethius og så samtidig holde sig sit eget stramme fokus for øje."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen