Aarhus Universitetsforlag
Cover

Danmark i FN

1945

A part of the series 100 danmarkshistorier (11) and the subject area


Available e-book formats: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Buy Subscription
100 pages
Hardback
ISBN 978 87 7184 430 6

By


Share:

More about the book

Peter Bejder

Peter

Historian and trained from the Danish School of Journalism. Peter is currently working on the project Danmark bliver moderne. 1900-1950 and 100 på 1.000. For more than 25 years he has lived on teaching, editing and writing books, teaching materials and travel guides. He is a passionate fan of West Ham from East London.

Peter Bejder

Editor

Telephone: +45 53 55 01 59

pb@unipress.au.dk

Press reviews

Katrine Lester, bogblogger.dk

“Det har været noget af en balance, og den tager Kristine Kjærsgaard os ganske fint igennem. Som NATO-land fra 1948 og senere EF/EU-land har vi haft et behov for at placere os rigtigt i de mange internationale diskussioner, vi som FN-medlem pludselig skulle forholde os til. Det har ikke været dansk tradition at have en mening om krige og konflikter langt fra vores breddegrader, men pludselig havde også vores stemme vægt – nogen gange mere betydningsfuldt end andre. (...)

Danmark i FN er i lighed med de øvrige bind i Aarhus Universitetsforlags serie om 100 danmarkshistorier en kort gennemgang af emnet på 100 sider. Det er et godt format, og skal man have et hurtigt overblik er Danmark i FN et godt sted at starte.”

Thomas Ry Andersen, lektørudtalelse

"Informativ bog om et vigtigt emne i Danmarks historie. Bogen giver et fint overblik over Danmarks politik i FN, og man får et godt indtryk af, hvordan medlemskabet på afgørende vis har formet og udviklet dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik. […] Anbefales.

For historisk interesserede læsere med særlig interesse for dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik og velegnet til skoleopgaver."

Preben Etwil, historie-online.dk

"Derfor er det befriende at læse en lille bog om FN, skrevet af lektor Kristine Kjærsgaard, der i sikker fortællerstil, og på en let og forståelig måde udreder FN’s formål og historie – i et dansk perspektiv. De lidt mere nørdede historieinteresserede kan finde både noter og kildehenvisninger i en medfølgende pdf-fil, der kan downloades fra det fremragende historie-site: https://unipress.dk/bogserier/100-danmarkshistorier/   

[…]

Det er vurderingen, at bogen må kunne finde god anvendelse i undervisning på gymnasialt niveau på mange uddannelsesretninger, hvor samfundsforhold indgår i undervisningen. Men bogen kan i høj grad også læses af den almindelige borger, der vil se lidt nærmere på FN-konstruktionen og dens implikationer.

Med disse ord kan bogen i høj grad anbefales."

Press room

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

Download press release (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen