Aarhus Universitetsforlag
Cover

Den uendelige have

A part of the subject areas and


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

102 pages
Hardback
ISBN 978 87 7124 914 9

By


Share:

More about the book

Table of contents

Om at okkupere pladsen i sin have

Om at give plads

Om at dele pladsen mellem mange

Om at frigøre plads

Om at udvide pladsen

Den uendelige have

Press reviews

Århus Onsdag

"Gør som Rasmus: Bliv vild i din have."

Weekendavisen

"Biologen Rasmus Ejrnæs' bog Den uendelige have er i praksis et manifest, som indvarsler et paradigmeskift for havekulturen. Eller måske snarere funderer, inviterer og lokker i retning af en idé om haven, som både er mindre disciplinær for os og mere givende for naturen selv."

"Den uendelige have er et smukt flydende essay i seks dele, som arbejder med det dybe lag i vores egne forestillinger og giver alt det, vi tager for givet, en tiltrængt gennemfræsning. Den sår tankefrø og lader det være op til læseren selv at gå videre med eksperimenter."

"Bogen er en gave til alle, som føler sig som kiksede haveejere. Dem med alt for meget skvalderkål og alt for lidt pryd. For Ejrnæs er det en dyd at lade naturen vandre ind og kolonisere haven med så lidt menneskelig indgriben som muligt."

"For de mange haveejere, som for længst har opgivet den nydelige have og har indrettet sig med praktisk græsplæne og lidt træer og buske vil Ejrnæs' evangelium om den vilde have være en oplagt ny vej. Gør i stedet græsplænen til en blomstrende eng, slå den sjældnere og lad gerne dele af den stå højt, så planterne får tid til at sætte frø og sprede dem.

Det giver blomster overalt i haven og dermed bedre forhold for bestøverne, som er så hårdt trængt af det monokulturelle landbrugs store ørkener."

dr.dk

"Ny bog opfordrer til sabotage i haven" 

"I stedet for at styre haven med hård hånd, kan man lade naturen gøre en stor del af arbejdet, foreslår biolog og seniorforsker Rasmus Ejrnæs."

"I bogen 'Den uendelige have' giver Rasmus Ejrnæs bud på, hvordan man kan strukturere sine udendørsarealer, så de udvikler sig i en naturlig og mere vild retning, til glæde for insekter, fugleliv og ikke mindst haveejeren."

"Mit mål er en have, som i høj grad kan klare sig selv uden min konstante indblanding, og hvor der gerne må indtræffe noget, jeg ikke har planlagt. I det hele taget synes jeg, det er utroligt interessant at lege med balancen mellem det planlagte og det spontane."

Villa Nyt

"Hvis man er i stand til at lade græsset gro og ikke have så travlt med at spilde en masse energi på at køre på genbrugspladsen i tide og utide med det mindste blad, så kan man i virkeligheden skabe sig et fantastisk område, hvor naturen får lov at komme til sin ret."

"En bog, som de fleste haveejere med bare en smule interesse for miljø og vores alle sammens fremtid vil have glæde af at læse."

Flora og fauna

"Jeg glædede mig over bogens menneskelige udgangspunkt, dens pragmatiske radikalitet, smukke fotos, letlæselighed og fine formidlingsstil."

"et godt bud på en programerklæring til et meget vigtigt dobbeltprojekt i Danmark - dels at tænke nyt i de kæmpearealer, der udgøres af haver, parker, institutions- og virksomhedsarealer, vejrabatter o.m.a., så de kan bidrage til levesteder - dels at tænke nyt om den konventionelle og tvangsprægede kontrol- og ordenstilgang til haven og de kritiske kig over hækken."

Lektørudtalelse

"En fin og oplysende bog om en anderledes måde at holde have på. Bogen er sat med forholdsvist store typer og rigt illustreret med flotte naturfotos, hvilket gør det til en let og tilgængelig læseoplevelse om en vigtig sag. Ejrnæs formidler bogens og naturens budskab fortræffeligt."

idenyt & VoresVilla

"en smuk bog [der] fortjener større udbredelse"

Nordjyske Stiftidende
Artikel: "Sådan saboterer du din have"
25.07.2020

Tilføjet til kurven

Gå til kassen