Aarhus Universitetsforlag
Cover

En danmarkshistorie

Fra vikingetid til nutid

A part of the subject area


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

480 pages
Hardback
ISBN 978 87 7219 836 1

Edited by
and

With contributions by
, , , , , , , , and


Share:

More about the book

Press reviews

Pressen skrev om 1. udgave:

Ning de Coninck-Smith, historie-online.dk 
”Kan man virkelig skrive en Danmarkshistorie, som kan engagere dagens unge (og ældre) og ikke opleves som uvedkommende udenadslære. Svaret er enkelt, det kan man. (…) Alt i alt er jeg vild med fortællestilen, overblikket og de kontante karakteristikker (…) Blev jeg klogere, ja da, blev jeg underholdt, helt bestemt, og jeg blev imponeret over, at det kan lade sig gøre at koge Danmarkshistorien ned om end ikke til en maggiterning, så til 440 sider.” 

Katrine Lester, Bogblogger
”En danmarkshistorie er skrevet af historikere fra Aarhus Universitet, og det borger for kvaliteten. Den er skrevet som undervisningsbog for studerende, men lægmænd kan sagtens læse med – og få et stort udbytte og indsigt i de lange linjer i vores fælles historie. Det er en svær kunst at koge 1000 års historie ned på 440 sider, men det lykkes på fornem vis.”

Ulrik Grubb, Historielærer.dk
"En ny Danmarkshistorie – flot materiale i bog og på nettet.

(…) Langt de fleste kapitler er skrevet i en u‑akademisk stil, som vil være meget velkommen for (…) den almindelige læser.

(…) sprudler af fortællelyst og en sikker historisk balance, hvor beskrivelsen af de forskellige kulturelle nybrud og modsætninger i 30’erne var en fornøjelse at læse med jazz-folkene og de kulturradikale på den ene side, og traditionalisterne på den anden side med Morten Korch og Jacob Paludan, der i en aviskronik karakteriserer jazzmusikken som ”vantro, vrængende, kælen og samtidig spottende, bittersød som tidens drik, cocktail”. (s.305)

(…) Hele materialet kan varmt anbefales til alle, der gerne vil have en lødig, fagligt funderet og velskrevet introduktion til de centrale træk i den danske historie."

Mikael Jalving, Jyllands-Posten
"Den er smukt illustreret og fokuserer på den politiske historie med inddragelse af internationale relationer, men rummer også kulturhistorie og lidt om køn, medier og klima."

Roman Deutinger, Rezensionen aus: Deutsches Archiv für Erforschung des Mittelalters Band 79-1 (2023)
"Angesichts des trotz üppiger Ausstattung relativ günstigen Preises kann der Band somit ohne Bedenken allen empfohlen werden, die einen ersten Einstieg in die dänische Geschichte suchen (und natürlich die Sprache genügend beherrschen)."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen