Aarhus Universitetsforlag
Cover

I renernes land

En antropologisk rejse

A part of the subject area


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

198 pages
Hardback
ISBN 978 87 7219 180 5

Edited by


Share:

More about the book

Press reviews

Lotte Kirkeby, Kristeligt Dagblad
"Enhver, der blot har skrevet et postkort fra en ferie, ved, hvor svært det er at få liv i det oplevede, så det bliver af almen interesse for modtageren i den anden ende, at hæve sig fra referatet og de udvendige beskrivelser, men det mestrer Johannes Nicolaisen, der er en lydhør og sensitiv betragter. Han fanger stemninger, mennesker, dufte og sansninger med sikker og humoristisk pen, så kåterne, forfrysningerne, renerne, kulden og fascinationen slår lige op i ansigtet på læseren."

Katja Kvaale, Weekendavisen
"På rejsen fyldte Nicolaisen fem hæfter med en blanding af impressionistiske og personlige betragtninger i frejdig humoristisk stil og med nøje etnografiske beskrivelser af samernes liv. De dannede grundlag for et bogmanuskript, som først nu bliver udgivet. Hans hustru og siden 1980 enke, antropolog Ida Nicolaisen, har redigeret nænsomt, ligesom hun omfavner manuskriptet med et varmt, koncist forord og efterskrift. Forlaget har indbundet det hele med en smuk okker som garvet rensdyrskind og pyntet med originale fotos og Könkämä-samen Johan Turis helt vidunderlige tegninger af rendrift. Bogudgivelsen er en kærlighedsgerning; fra etnografparret til samerne (og os andre!) og fra Ida til Johannes 75 år efter rejsen og 40 år efter hans død." 

Mikael Rothstein, Politiken
"Ida Nicolaisen skriver hengivent og usentimentalt. Indledningen glider nærmest umærkeligt over i Johannes Nicolaisens dagbogsblade, og læseren følger velvilligt med nordpå, hvor en skirejse på 800 km venter. Sproget er jævnt og klart."

Thomas Linder Thomsen og Johannes Nicolaisen, Jyllands-Posten
"Antropologen Johannes Nicolaisen skriver forrygende om sit første feltarbejde, der fandt sted i Lapland om vinteren. En rejsebeskrivelse fra 1946, der først er udkommet i år."

Jyllands-Posten 
Interview: "Interview med antropolog Ida Nicolaisen: »Det er jo civiliserede mennesker«"
24.10.2020

Den yderste grænse
Podcast: "Johannes Nicolaisen: På ski med samerne".
31.01.2023
Lyt på Spotify

Press room

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download press release (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen