Aarhus Universitetsforlag
Cover

Den islandske revolution

1809

A part of the series 100 danmarkshistorier (5) , and the subject area


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Buy Subscription
100 pages
Hardback
ISBN 978 87 7184 363 7

By


Share:

More about the book

Thomas Oldrup

IMG 8503

MA in History and Rhetoric. Thomas is responsible for the company’s historical publications and he primarily works with the project 100 danmarkshistorier [Focus on Danish History], which in addition to book publications includes knowledge dissemination through a number of partners. He has previously been the Danish editor of the magazine Alt om Historie.

Thomas Oldrup

Editor

Telephone: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Press reviews

Jesper Lillelund, historie-online.dk

“… denne bog giver et fantastisk overblik over det historiske spændingsforhold mellem Danmark og Island. Bogens forfatter, historiker og museumsleder af Museum Amager Søren Mentz, fører med sikker og (og for det meste sjov) hånd én igennem de vigtigske politiske begivenheder, samtidig med, at han kobler disse begivenheder til forskellige nationalismeforestillinger og historiesyn. Mentz har således gjort et godt stykke arbejde med at producere en både underholdende og formidlingsvenlig bog, der på kun 100 sider både formår at fange ens interessere og gøre en meget klogere."

"De mange billeder i bogen er alle godt udvalgt og har en god sammenhæng med indholdet af bogen, hvilket nødvendigvis ikke altid gør sig gældende for en bog i denne genre. Selvom bogen ikke indeholder et noteapparat, er der dog mulighed for på hjemmesiden at downloade både en litteraturliste og noter til de enkelte afsnit. Nørder bliver således ikke glemt og hele serien ”100 danmarkshistorier” virker utrolig professionel og gennemtænkt.”

"Denne bog kan anbefales til alle, der ønsker at blive klogere på Island og det, som forfatteren kalder ”det glemte rigsfællesskab”. Bogen er letlæst og kan derfor læses af både faghistorikere og almene læsere uden problemer."

Allan Thomsen Volhøj, lektørudtalelse

"Mentz' fremstilling af historien om Island er spændende og viser et land, der trods den danske kolonisering har beholdt sit eget sprog og skikke. En fint formidlet fortælling om Island. Anbefales bredt.”

Katrine Lester, bogblogger.dk

"Søren Mentz fortæller om stort og små fra det dansk-islandske fællesskab, og det klæder ham at gøre det uden løftede pegefingre. Hverken danskerne eller islændingene forstod hinanden, og på trods af en række meget populære besøg fra flere konger gik de to endelig fra hinanden under 2. verdenskrig og sporene fra de to landes samkvemstid blev langsomt, men sikkert visket ud i den offentlige bevidsthed – i hvert fald i Danmark. I Island er historierne om den danske undertrykkelse stadig en del af den nationale fortælling.

Den islandske revolution er en god introduktion til vores landes fælles historie og tjener derfor det formål som en del af serien 100 danmarkshistorier."

Johnny Lindholm, Noter/historielaerer.dk

"I mellemtiden kan man gøre sig selv den tjeneste at læse Den islandske revolution og få en grundigere forståelse for vores fælles historie og hvordan den indvirker på os i dag. Det er en lille, velskreven og hurtiglæst bog. Den er oplagt læsning for enhver med interesse i Danmarkshistorie, og den kunne således være et oplagt og anderledes tillæg til undervisningen, da den belyser sider af Danmarkshistorien, der er mindre kendte, men dog er nært forbundne med den almindeligt bekendte historie. I almindelighed kender de fleste vel til, at Island har været dansk engang, men med Mentz’ bog føres vi behændigt ind i den følelses -og idémæssige situation, der herskede i Danmark og på Island på den tid, og vi gives således de bedste forudsætninger til at forstå, hvad der foregik og hvorfor.

Bogen er meget fint produceret med en del virkelig gode og vedkommende illustrationer, hvilket er med til at gøre den lille bog på 100 sider til den ideelle måde at få et hurtigt overblik over emneområdet. Bagest findes en kort liste over litteratur for dem, som vil fordybe sig yderligere."

Margrét Gunnarsdóttir, SAGA

“Det er forfriskende at læse om Islands historie fra et dansk synspunkt og sundt at have lejlighed til at kigge på historien fra forskellige ståsteder. Man kan kun være enig med Mentz i, at efterhånden som årene går, bliver det nemmere at behandle og diskutere den indviklede historie og de to landes forhold. […] Billederne i bogen er velvalgte […] Den islandske revolution er en meget læsevenlig bog. Forfatteren er lykkedes med på kort plads at fortælle om et komplekst og sensitivt emne. […] Værket maner til eftertanke hos den islandske læser – om betydningen af de to landes længerevarende forhold. Bogen er derfor på adskillige måder bittersød læsning. Selv om de to lande er blevet adskilt for mange år siden, sikrer de mange århundreders kamp, at forholdet mellem Danmark og Island forbliver stærkt."

Press room

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

Download press release (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen