Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kinesisk religion og livsanskuelse

fra arkaisk til moderne tid

A part of the subject areas and


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

438 pages
Hardback
ISBN 978 87 7934 698 7

By


Share:

More about the book

Table of contents

Kosmologi

Arkaisk religion

Klassisk kongfuzianisme og hankongfuzianisme

Daoismen

Buddhismen

Nykongfuzianismen og den moderne kongfuzianisme

Folkereligion i Kina

 

Press reviews

Carsten Güllich-Nørby, Lektørudtalelse

"[...]et meget omfattende og savnet akademisk værk."

"Bogen er akademisk meget velskrevet, men kan uden større forudsætninger læses alene med interessen for den fascinerende kinesiske kultur som dynamo for læselysten."


Mikael Rothstein, Politiken (4 hjerter)

"[...] giver endelig muligheden for at lade sig oplyse fyldestgørende om emnet på dansk."

"Netop fordi Kina er så kæmpestort, og fordi kineserne er så mange, er de kinesiske religioner nogle af verdens allerstørste og allervigtigste. Det er derfor på høje tid, at vi får en fagligt velfunderet fremstilling af Kinas traditionelle religioner, for sært nok har udbuddet på dansk indtil nu været særdeles sparsomt. Klaus Bo Nielsens bog er mere omfattende end de ellers udmærkede håndbogskapitler, som man har været henvist til, og udfylder på fornem vis dette hul. I en historisk tilrettelagt fremstilling gennemgår han de traditionelle kinesiske religioner fra oldtiden til i dag."

"Alle afsnit er informative og stofmættede, og selv om ord, betegnelser, navne og begreber af eksotisk art vælter rundt mellem hinanden, tegner teksten et fint og sammenhængende billede af sit emne. Og det er faktisk en bedrift, for Kinas religioner tilbyder sig ikke som en nydelig pakke, eller som et system, der let kan beskrives fra A til Z."

"Læseren vil blive overrasket over, hvor anderledes verden kan forstås og beskrives, og hvor mange ældgamle og kulturdannende forestillinger og ritualer, som ofte er op til 1.000 år ældre end det kristne, som millioner og atter millioner af mennesker har, og har haft, som en del af deres tilværelse."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen