Aarhus Universitetsforlag
Cover

Manden bag masken

Rossini og hans operaer

A part of the series Store komponister (3) , and the subject areas , and


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

412 pages
Paperback
ISBN 978 87 7184 444 3

By


Share:

More about the book

Leif V.S. Balthzersen

Leif V.S. Balthzersen

MA in Musicology. Leif has been music director for Sønderjyllands Symphony Orchestra and Aarhus Symphony Orchestra, ensemble manager for Aarhus Sinfonietta and is Chairman of the Board of Aarhus Summer Opera. He has also taught at universities, Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, colleges, Folkeuniversitetet, among others.

Leif V.S. Balthzersen

Project Editor

Telephone: +45 53 55 05 42

lvsb@unipress.au.dk

Press reviews

Finn Byrgesen, bogsyn.dk

"... omfangsrig på både detaljer og overblik og leveret i et fint, velvalgt og meget jordnært sprog."

"Det er rart for vi elskere af den klassiske musik at blive vidne til under hvilke forhold, værkerne er opstået. Det får vi nu rig lejlighed til i bogen her, der er spækket med kilde- og værkhenvisninger."

Læs hele anmeldelsen her: http://bogsyn.dk/index.php/litteratur/1739-manden-bag-masken.html

Anne Marie Storm, historie-online.dk

"Han er kritisk overfor tidligere biografier om Rossini, der er præget af anekdoter og fordomme, som Rossini selv var med til at bygge op. Derfor titlen: Manden bag masken. [...] Forfatterens research er imponerende."

Læs hele anmeldelsen her: http://www.historie-online.dk/boger/anmeldelser-5-5/musik-teater/manden-bag-masken

Eva Hvidt, Kristeligt Dagblad ****

"Det er en fin beretning for kendere, som i øvrigt lægger sig i forlængelse af forfatterens tidligere bog, ”Italiensk opera i guldalderen 1800-1850”, et kapitel der blev skrevet ud af musikhistorien." 

”Rossinis musik var ikke forfejlet romantik bedømt ud fra den tyske musikæstetiks ophøjede tanker om den geniale ener og det absolutte værkbegreb. Komponisten var heller ikke kun ´den lystige fætter’ i italiensk opera, men en mere alsidig kunstner og en dygtig forhandler og organisator. Som kunstner træder den vittige Rossini nu frem som italiensk operas fornemme senklassicist.”

Gregers Dirckinck-Holmfeld, gregersDH***

"Rossini spillede poker med omverdenen. Deraf bogens titel ”Manden bag masken”.

"Der er fede og underholdende sider ind imellem, masser af relevant stof, men du kommer til at stoppe op nogle gange og puste ud". 

"Milholt gennemgår alle Rossinis 39 operaer, næsten alle skrevet inden komponisten var fyldt 40."

Læs hele anmeldelsen her: http://gregersdh.dk/manden-bag-masken-bog-om-rossini-22-5-2020/

Ulla Strømberg, Kulturkupeen****

"Journalisten og musikhistorikeren Thomas Milholt har skrevet en kildekritisk og systematisk analyse af Rossinis 39 operaer, men ikke en musikalsk gennemgang. ”Manden bag masken” er snarere et bevis på en teori, som Milholt meget klart lægger frem i åbningskapitlet og samler op i slutkapitlet. [...] Milholt vil forklare, at Rossinis popularitet har svinget igennem de seneste 150-180 år afhængig af politiske og dermed også ideologiske bølger.

Tiden er knagende interessant. Det ene år står Napoleon og tilbyder italienerne fred og fordragelighed, få år efter er han væk og et nyt regime dominerer.  Denne komplicerede vekselvirkning bliver også Rossinis skæbne, da han endelig er ved at falde til i Paris i slutningen af 1820-erne. [...] Alt det og mere til kan Thomas Milholt til fingerspidserne." 

Læs hele anmeldelsen her: https://www.kulturkupeen.dk/manden-bag-masken-rossini-og-hans-operaer-ny-operabog/

Lektørudtalelse af Poul Flou Pedersen

"Det er en særdeles velfortalt biografi, Milholt har skrevet, og det omfattende stof er fornemt disponeret af en ægte formidler. Dette nye danske standardværk om Rossini er tillige smukt udformet." 

Kirsten Neel Harry, Ascolta 

”Det er spændende læsning, hvor hver side er fyldt med information, noteapparatet omfattende, men også tiltrængt med en så minutiøs gennemgang af Rossinis liv og værk, hvoraf mange detaljer træder frem med ny viden”. 

Thomas Teilmann Damm, PubliMus

"Rossini er blevet genopdaget, og bølgen med historisk opførelsespraksis har kun forstærket interessen. […] 

Styrken ved Manden bag masken. Rossini og hans operaer ligger i kombinationen af den store detaljerigdom og de vide udblik til tidens samfundsmæssige og politiske forhold. […] 

Da Milholts projekt i høj grad kan beskrives som en udfordring til gamle fordomme og ortodoksier, når det gælder Rossini, er det forståeligt, at han har trukket på nye metoder og benyttet sig af nye narrative strategier. [… ] 

Milholt bringer os up to date, korrigerer en række myter, misforståelser og stereotyper og trækker på et enormt kildemateriale, herunder 246 hidtil ukendte breve, der først dukkede op i 2001. Manden bag masken. Rossini og hans operaer er samtidig en diger, flot udgivelse med et generøst og indbydende billedmateriale."

Steffen Gliese, pov.international

”Især et enestående fund, udgivet som bind 3A, udgør en væsentlig kilde: godt 300 breve, som Rossini skrev til sine forældre i sine aktive år. Det er ikke alene i dansk sammenhæng, men internationalt, første gang, at en biografi systematisk gør brug af disse breve, og man må også takke Aarhus University Press for i en serie, der utvivlsomt vil introducere mere gammelkendte komponister, at give plads til at minde os alle om det hængeparti i dansk operatradition, der vedrører rehabiliteringen af den italienske neoklassicisme.”

Læs hele anmeldelsen her: https://pov.international/sfinksens-gade-en-ny-biografi-om-rossini/

 

Press room

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

 

Download press release (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen