Aarhus Universitetsforlag
Cover

Det sociale arbejdes daglige praksis

Perspektiver på brugerinddragelse og retssikkerhed

A part of the subject area


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

133 pages
Paperback
ISBN 978 87 7934 331 3

Edited by
and

With contributions by
, , , and


Share:

More about the book

Press reviews

Jytte Bræmer Lektørudtalelse

"Lovgivningen påbyder via Retssikkerhedsloven at inddrage brugeren i det sociale arbejde. Diskursen har bevæget sig fra klient til bruger. Inddragelsen og medansvar for hjælpen, der gives, er udgangspunktet.

En række etnografer og antropologer påpeger en række forhold, der vanskeliggør den gode intention. Kravet om kontrol, det ulige magtforhold, indberetningspligt, svage borgere er faktorer, der kan være barrierer. Artiklerne afviser dog ikke, at det kan lade sig gøre...

En bog, der formodentlig vil komme til at figurere på mange litteraturlister til uddannelser inden for det socialfaglige område."

Benny Lihme Social Kritik

"I en tid med dominans af tal- og målingsbaseret forskning/evaluering er det forfriskende og interessant at læse denne overskuelige og velredigerede samling af artikler med et etnografisk og empirisk blik (feltarbejde) på, hvad der foregår mellem professionelle og brugere i det sociale arbejdes frontlinje (væresteder, bo- og behandlingstilbud, socialpsykiatri, rehabiliteringscentre for flygtninge)."

Allan Bendtsen Socialpsykiatri

"Artiklerne viser, at medarbejdernes egen faglighed og institutionernes kultur og traditioner betyder mere for hverdagen og udviklingsprocesserne end inddragelse af brugerne og de intentioner og formål, lovgivningen peger på. Jeg vil opfordre alle i praksis til at læse bogen. Den er godt skrevet og kommer vidt omkring, og så er den så dejlig fri for løsningsforslag. Diskuter dilemmaerne på fællesmøder eller personalemøder for at blive kloge på, hvordan det sociale arbejdes daglige praksis er hos jer. I bedste fald kan dilemmaerne eller de blinde punkter blive så synlige, at det vil medføre ændringer i praksis. Så man ikke som nævnt i bogen skal vente på et generationsskifte i personale- og brugergruppen, før der sker ændringer."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen