Aarhus Universitetsforlag
Cover

Spreck

En biografi om arkitekten J.O. von Spreckelsen

A part of the subject areas and


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

218 pages
Hardback
ISBN 978 87 7124 821 0

By


Share:

More about the book

Press reviews

Jes Fabricius Møller, Kristeligt Dagblad

"Personlig og velfortalt biografi om den danske stjernearkitekt bag Menneskehedens Triumfbue i Paris, Johan Otto von Spreckelsen"

Torben Weirup, Berlingske

"en ny og endda glimrende bog - Spreck - om den bemærkelsesværdige dansker."

"Dan Tschernias bog er et partsindlæg. Han er 100 procent på von Spreckelsens side og beskriver den store arkitekt fint og kærligt. Bogen burde indgå i pensummet for arkitekter med ambitioner om at arbejde i udlandet. Eller også skulle nogen på baggrund af bogen samt Utzons erfaringer og Henning Larsens konflikter i forbindelse med operahuset osv. lave en checkliste: Der og her og her og der kan det gå galt."

"en elementært fængslende, menneskelig fortælling om triumf og nederlag."

"en vigtig bog, fordi Johan Otto von Spreckelsen er ved at blive glemt." 

"en vigtig form for dokumentation skrevet af en person tæt på begivenhederne og med en udtalt varme for begivenhedernes centrum: Johan Otto von Spreckelsen."

Karsten Ifversen, Politiken

"man mærker, at der er noget på spil for forfatteren. Og her, alle de mange imponerende researchbrikker synes at falde på plads."

Lisbeth Rütz, Katolsk Orientering

"Der ligger et meget grundigt researcharbejde bag bogen. Tschernia har været i mange arkiver og har interviewet en række mennesker, der har kendt Spreckelsen. Bogen anbefales, for den fortæller om et stykke vigtigt dansk, katolsk kirkehistorie, og den er spændende læsning for alle arkitekturvenner."

Martin Jørgensen, lektørudtalelse

"Hvem har egentlig tegnet den nye Triumfbue? Det har den stort set glemte, danske arkitekt Johan Otto von Spreckelsen. Hans liv og bedrifter beskrives her i denne bog, der vil glæde alle med interesse for dansk og international arkitektur.

På 30 års-jubilæet for den nye Triumfbue skaber Tschernia et nært og fint portræt af en livsglad arkitekt med store visioner og de forhindringer han desværre løb ind i. Bogen kommer forbilledligt omkring både historien, de arkitektoniske aspekter og Spreckelsen som person."

Viborg Folkeblad
Artikel: "Ny bog om Viborgs verdenskendte arkitekt"
07.06.2019

Roskilde Avis
Artikel: "Litteratur om arkitektur" af Ole Hilmer Petersen
04.02.2020

Press room

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

Download press release (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen