Aarhus Universitetsforlag
Cover

Stoleleg

Jørgen Leths verdener

A part of the subject area


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

224 pages
Paperback
ISBN 978 87 7124 035 1

By


Share:

More about the book

Press reviews

ANDERS JUHL RASMUSSEN, Kristeligt Dagblad

"I sin nye suverænt velskrevne bog tager [Dan Ringgaard] Jørgen Leths totale kunstneriske produktion under lige dele kyndig og kærlig behandling…"

"Hvis Dan Ringgaards forrige bog om litterære steder, "Stedssans" (2010), kunne læses som litterære essays, kan hans nye bog læses som en essayistisk roman. Naturligvis er det ikke en konventionel roman, men en fragmenteret, reflekteret prosa styret af en vilje til at nærme sig Jørgen Leths kunst fra forskellige kanter."

"Både stemme og fascination finder man også i Dan Ringgaards bog. Det er en sjælden fornøjelse at læse en teoretisk og analytisk skarpsindig litterat, som samtidig er så elegant en stilist."

"Hans nye bog bidrager til en kanonisering af Jørgen Leth og vel at mærke af hans totale produktion. Bogen er og bliver uomgængelig for alle med bare den mindste interesse i Jørgen Leths mangeårige og -facetterede virke."

 Lars Bukdahl, Weekendavisen

"Leths stemme er rimeligt nok en særdeles central aktør i Ringgaards temmelig fremragende - fordi sensibelt nærlæsende og nærlyttende, nærseende og nærtænkende, og helt simpelt: velskrevne - monografi. Behandlet både dybsindigt: 'Stemmen, skriver den italienske filosof Giorgio Agamben, er ikke hvilken som helst lyd, men en lyd på vej mod betydning.' Og helt straight: 'Stemmen er hans varemærke. Nasal, lidt snøvlende, men kultiveret, velartikuleret. Det er en stemme, som forbinder vokalerne hen over konsonanterne.'"

Kent Skov - Lektørudtalelse

"Dan Ringgaard går levende og fortællende til analysen."

"Interessant, god og ikke mindst læsevenlig analyse af Leths samlede værk: Film, lyrik, sport og journalistik."

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen