Aarhus Universitetsforlag
Cover

Ti kongers tøj

Tre århundreders kongedragter på Rosenborg Slot, 1596-1863

A part of the subject areas , and


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

496 pages
Hardback
ISBN 978 87 7184 510 5

By


Share:

More about the book

Press reviews

Sine Gerstenberg, Berlingske
⭐⭐⭐⭐⭐

"Hvad enten du er til Gud, konge og fædreland eller guld, sølv og silke, så er »Ti Kongers Tøj« årets julegave. 

...en historiebog, der er god at få forstand af og et opslagsværk, du vil gribe efter mange år frem – uanset om du er nyfigen royalist eller nørdet fashionista – og som giver lyst til efterfølgende at drage på dannelsesrejse til landets slotte og slotsparker, begyndende med Rosenborg Slot. 
...
Vi får ikke bare et gennemillustreret kongekatalog med skarpe fotos, nærbilleder af håndværksmæssige detaljer og pedantisk researchede billedtekster suppleret med malerierne af kongerne iført den viste brokadehue, maskeradedragt eller uniform. Nej, vi får også et tidsbillede af, hvordan livet var i Danmarks fornemste familie – gennem hverdagstøjet, skoene, undertøjet og alt det, der af konserveringsmæssige grunde sjældent ellers aldrig ser dagens lys.
"

Kulturkupeen.dk
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
 
Bogen er i den grad præget af en kærlighed til faget og en dyb indsigt i og viden om det helt specifikke emne: tekstiler, kostumer og beklædning i de seneste århundreder hos ikke mindst samfundets allerøverste top.
 
...Bogens billedmateriale er smukt, layoutet lydefrit og i det hele taget er det en bog dejlig ukrukket formuleret, men skrevet med stor viden og indsigt. Katia Johansen er en god formidler og giver hermed sin viden videre til nye generationer.

...Bogen vil være en guldgrube for scenografer, kulturhistoriske museumsfolk og også almindelige læsere kan glæde sig over fortidens påklædningsmæssige lyksaligheder. For sådan kan man vel godt opfatte de kongelige mandsdragter.
 

Heidi Laura, Weekendavisen, 11.12.2020
”STORSLÅET. Et gavmildt kig i Rosenborgs samling af kongelige klæder er et udsøgt afsæt til at fundere over autoritet og maskulinitet gennem tiden.

... Katia Johansen, som igennem et helt arbejdsliv har taget sig af dragterne i kongernes samling, skriver med fagmandens præcision og den sande nørds entusiasme, og det er især i rollen som tøjdetektiv, at hendes tekster får liv."

Bogsyn
"Et helt igennem fuldendt værk. 

(...) Forfatteren har en sådan viden om detaljerigdom som beklædning, tekstiler og kostumer gennem mange, mange år, og det er imponerende, så bredt og dybt, hun når igennem med sin force i bogen her.

(...) Læs bogen, oplev tekstilskønhed og bliv imponeret over dens evne til at formidle et stort stykke af Danmarkshistorien."

Christian Kaaber, historie-online.dk
" Ti kongers tøj er således ikke alene en grundig og detaljeret oversigt i bogform over hele mængden af bevarede tekstiler - bogen er i sig selv en udstilling. Og hvilken udstilling!

(...) Alene rent visuelt er Ti kongers tøj et mesterligt stykke historieformidling. Det overdådige billedmateriale støtter hele vejen en særdeles velskrevet tekst, som mundret og uprætentiøst forklarer, hvordan tøjet blev til, og hvorledes man brugte det. Alle realoplysninger om de enkelte genstande er med, men her forfaldes ikke til opremsende katalogprosa. Læseren mærker, at Katia Johansen har haft alt gennem hænderne, når små og væsentlige, men usynlige detaljer - eksempelvis om hvordan Christian IV holdt bukserne oppe - forklares."

 

Kristeligt Dagblad
Interview: "Blod, sved og guldbroderier"
09.01.2021

Press room

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (pdf)

Forside (jpeg)

Download press release (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen