Aarhus Universitetsforlag
Cover

Vidnesbyrd

Danske fortællinger fra tyske koncentrationslejre

A part of the subject areas and


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

160 pages
Paperback
ISBN 978 87 7934 363 4

Edited by
, and

With contributions by
, , , , , and


Share:

More about the book

Press reviews

Henrik Lundtofte Politiken

"Hun (Arlette Andersen) har efterhånden fortalt sin historie til flere tusinde gymnasieelever. Men hvor er det godt, at hendes stilfærdige, men uforglemmelige beretning nu også findes på tryk.

Vidnesbyrd rummer ikke egentligt nyt, men dens fortællinger gør den til en god indgang til en grusom verden, det er vigtigt at fastholde erindringen om. Med beretningerne fra to usædvanlige kvinder, der først efter 1945 kom her til landet, adskiller bogen sig fra den betragtelige mængde af udgivelser med danske øjenvidneskildringer fra lejrene."

Hanne Gundlach Jørgensen Ordet & Israel

"Bogen er særdeles læseværdig og et betydeligt historisk bidrag om de begivenheder, der ikke må glemmes."

Jacob Lund StandArt

"... At der i sagens natur i overvejende grad er og har været tale om oversættelser, og dermed om ikke-danske forhold, rådes der bod på med en vigtig udgivelse af 'Danske fortællinger fra tyske koncentrationslejre'."

Kresten Søe Christensen lektørudtalelse

"En samling af syv danske mænds og kvinders beretning om tiden i Hitlers kz-lejre. Mange bærer præg af interviewformen i tilblivelsen, men beretningerne står ofte stærkt og gribende, ligesom det tidsmæssigt er ved at være sidste udkald, hvis de sidste af disse vidnesbyrd skal sikres for eftertiden."

Per Pilekjær Nordjyske Stiftstidende

"Tre forskere, Stefan Iversen, Stefan Kjerkegaard og Henrik Skov Nielsen, har her samlet syv vidnesbyrd fra nazistiske kz-lejre. Betegnelsen vidnesbyrd lægger op til en stilfærdig og indtrængende stil. De syv fortællere repræsenterer de gængse fangegrupper: jøder, kommunister, modstandsfolk, og alle har gennem et liv båret på ubegribelige begivenheder."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen