Aarhus Universitetsforlag
Cover

Aischylos: Orestien

Agamemnon, Sonofret, Eumeniderne

A part of the subject areas and


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

200 pages
Paperback
ISBN 978 87 7934 328 3

Illustrated by

Translated by


Share:

More about the book

Press reviews

Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

"Due rammer med sin oversættelse præcist den aischyloske storhed og variationsevne. Derfor foreligger antikkens eneste overleverede triologi nu i en fremragende og letlæst oversættelse (som i øvrigt oprindelig er skrevet til opførelse på Det Kongelige Teater), med et nyttigt efterskrift af Ivar Gjørup."

Johs. H. Christensen, Jyllands-Posten

"Værket består af tre stykker, hvis forløb aftegner den dramatiske overgang fra blodhævn, der proklameres som selve retfærdigheden, til en højere retfærdighed, nemlig en demokratisk funderet rettergang. Det er besættende og oprivende læsning. Aischylos' tekst er billedrig og kompakt, så den kræver en næsten udmattende opmærksomhed og koncentration. Den er som den allerbedste og ædleste rødvin: Man er mæt efter blot et enkelt glas, men eleveret."

Lars Bonnevie, Weekendavisen

"Otto Steen Dues oversættelse af Aischylos' Orestien er et fascinerende gensyn med en af vor civilisations centrale tekster."

Lars Handesten, Berlingske Tidende

"Det er en helt igennem smuk udgivelse fyldt med kunstneren Peter Brandes' manipulerede fotografier af antikke motiver. De angiver en dyster og skæbnesvanger stemning og går i spænd med den grusomme tekst. Otto Steen Due, der allerede har givet os glimrende oversættelser af Homer, Vergil og Ovid, er igen i fuld vigør og bringer på lette versefødder teksten godt ind i det 21. århundrede."

Kent Skov, lektørudtalelse

"Flot samlet udgave af hele Orestien i fortrinlig gendigtning."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen