Bajeren kommer
1847
A part of the series 100 danmarkshistorier (78) , and the subject area History
More about the book
Table of contents
Literature
Excerpt
Thomas Oldrup
MA in History and Rhetoric. Thomas is responsible for the company’s historical publications and he primarily works with the project 100 danmarkshistorier [Focus on Danish History], which in addition to book publications includes knowledge dissemination through a number of partners. He has previously been the Danish editor of the magazine Alt om Historie.
Press reviews
Katrine Lester, Bogblogger
"Det er 100 informative og interessante sider, ikke mere end man næsten kan nå at læse mens man nyder en sval øl (...) vil man forstå og vide mere om øl, ølkultur og alt, det har betydet for danskerne og det danske samfund, så er man i virkelig gode og velskrivende hænder med Bajeren kommer fra 100 danmarkshistorier."
Ølentusiasten
"(...) en underholdende, letlæselig og ikke mindst overskuelig bog, der tiltaler både ølentusiaster og læsere med blot den mindste interesse for gode historier og kølige bajere"
ThorBeers
"Bajeren Kommer er en let læselige bog for alle der gerne vil vide mere om det danske øl, vores fælles fortælling om øllet, vores kultur og ophav."
Copenhagen Beer Traveler
"Serien af historiske udgivelser (og denne) fra forlaget evner med lommeformatet at gøre det hele lidt mere levende, overkommeligt og måske interessant for nyere læsere i øllets verden."
Beerstories
"Jeg har læst flere bøger om dansk øl og dette er den bedste, hvor den danske (øl)kultur og historie er skildret godt, så man som læser ikke keder sig"
Skjold Christensen, Historie-online
"Allan Leth Frandsen – forfatter til ”Bajeren kommer” og ølentusiast - bringer os rundt i øllets historie i vores danske historie. (…) En spændende, flot og inspirerende bog Allan Leth Frandsen har skrevet. Den fortjener stor udbredelse. SKÅL…. Århus Universitetsforlag skal have stor anerkendelse for deres serie 100 danmarkshistorier. Vi kommer rundt i Danmarks historie i små over overkommelige bidder."
Carsten Berthelsen, Beer Bloggers
"Allan Leth Frandsens bog kan anbefales varmt. Letflydende Danmarkshistorie fra øverste hylde."
Knud Meldgaard, Omnibus
”(…) det er øllet det handler om, og det ved Allan Leth Frandsen noget om. Han er vicedirektør i Den Gamle By i Aarhus – og ølentusiast. Det er der kommet en god bog ud af: ”Bajeren kommer” – sådan! Bogen om øl er udgivet af Aarhus Universitetsforlag i serien 100danmarkshistorier og handler, som nævnt, om øllets historie i Danmark, hvor historien om bryggeriet Carlsberg, helt naturligt, indleder bogen. (…) I Danmark producerer vi noget af verdens bedste øl, ikke mindst takket være Familien Jacobsen, derude på landet i Valby, men Frandsen skriver ikke kun om Carlsberg, han fører os, gennem øllets historie, helt op til mikrobryggerierne i vore dage. SKÅL!”
Henrik Øster-Jørgensen, Herning Folkeblad
"Det er en glimrende og letlæst bog på 100 sider. Den er rigt illustreret, og den er perfekt for alle, der vil kende til øllets historie i Danmark."
Lektørudtalelse, DBC
"Teksten, der både er underholdende, lærerig og velskrevet, kommer i sin beskrivelse hele vejen rundt (...)
En yderst informativ og hyggelig lille bog, der nydes bedst med et godt glas øl. (...) Fremragende bog, som resten af serien. Kan anskaffes af alle."
Falihos.dk
"(...) at vores drikkevaner omkring øl har ændret sig så meget gennem tiden har ikke været uden problemer. Det kan man læse meget mere om i Bajeren kommer. Så tag en øl, alt efter præference, og læs bogen."
Danske Ølentusiaster
Podcast: "Bajeren kommer"
03.05.2024
Kristeligt Dagblad
Artikel: "Da bajeren kom til verden, blev øl en nydelse"
16.03.2024
Kulturen, P1
Radioudsendelse: "Kim Leines Grønland og Søren Ulrich Thomsens København"
07.03.2024
Profundis
Podcast: "Bajeren kommer m. Allan Leth Frandsen"
19.02.2024
Avisen Danmark
Kronik: "Da bajeren gjorde kål på de gamle danske øltyper"
12.03.2024