Aarhus Universitetsforlag
Cover

Bentzon

Komponist, pianist, provokatør

A part of the subject areas , and


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

326 pages
Paperback
ISBN 978 87 7184 715 4

By


Share:

More about the book

Press reviews

Poul Flou Pedersen, Lektørudtalelse

"Biografi over komponisten Niels Viggo Bentzon (1919-2000), hvis vigtigste værker også gennemgåes i bogen, og den part henvender sig især til de musikinteresserede. Beskrivelserne af Niels Viggo Bentzons familiebaggrund og aktive musikliv vil dog fascinere alle biografilæsere."

"Toke Lund Christiansen beretter på en gang indfølt og med sikker professionalisme om Niels Viggo Bentzons musikkarriere og ikke altid lette tilværelse. Det er virkelig interessant læsning, samtidig med at bogen i sig selv er flot tilrettelagt."

John Christiansen, jcklassisk

[...]så skrev Niels Viggo også en del god klassisk musik, specielt klavermusik, men hvor var han en varieret komponist. Og også kompliceret komponist. Der var ikke det hjørne på musikkens kort, som han ikke berørte. Mange brikker falder på plads, når man læser Toke Lund Christiansens bog. 

Niels Viggo var en spændende personlighed, som man her kommer tættere på. Også Aarhus Universitetsforlag fortjener ros og tak for at have udgivet så stort et værk om en musikerpersonlighed, som det er spændende og væsentligt at lære at kende bedre.

Thomas Michelsen, Politiken

”Toke Lund Christiansen – selv musiker og tidligere solofløjtenist i Danmarks Radio – gennemgår Bentzons liv og hans enorme oeuvre ud fra sit personlige bekendtskab med manden, der døde i april 2000. Toke Lund Christiansen var med til at spille Niels Viggo Bentzons musik i 1970’erne, og han sugede til sig. Tog noter, skrev ned og indspillede bånd. Han har fundet det hele frem fra kælderens gemmer, så han har kunnet skrive en ordentlig klods af en bog, der gør Niels Viggo Bentzons minde ære uden at pynte det. Her er det hele beskrevet […].”

Preben Andersen, Publimus

”En fyldig og mangesidig bog er nødvendig, når den skal rumme en personlighed af enorme dimensioner. Og da Niels Viggo Bentzon netop er en sådan person, er Toke Lund Christiansens nye bog om den multikulturelle danske komponist, pianist og provokatør fremragende forfattet. Hans ønske er, ”at bogen kan læses af alle, som interesserer sig for musik og kultur”. Og i stedet for at levere ”musikteoretiske udlægninger af NVB’s værker”, vil han her ”forsøge at levendegøre et af de mest interessante mennesker, han har mødt”. Og det er lykkedes flot. Med personlig indsigt og dyb erfaring om denne store danske komponist.”


Haslev-Faxe Posten
Artikel: "Verdens Gang -Niels Viggo 100 år"
24.09.2019

Press room

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download press release (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen