Aarhus Universitetsforlag
Cover

Dansk Bibliotekshistorie 1-2

A part of the subject areas , and


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

790 pages
Hardback
ISBN 978 87 7184 513 6

By
and


Share:

More about the book

Press reviews

Jes Stein Pedersen, Politiken
”Før da har værket budt på en spændende rejse fra sakrale kloster-og fyrstebiblioteker, og alle de andre adelige eller private bogsamlinger og biblioteker, som eksisterede, før det i det 20. århundrede endelig blev muligt for almindelige mennesker at tilgå litteratur uden at skulle betale for det.”

(...) Dansk Bibliotekshistorie er godt fortalt, og billedsiden er intet mindre end fremragende, i sig selv alle pengene værd.

(...) Dansk Bibliotekshistorie udfylder et hul. Næste gang jeg besøger mit folkebibliotek, vil jeg minde mig selv om alle dem, der gik forud. Munke, husmænd, kvinder, arbejdere, ildsjæle. Den lange kæde af mennesker, som brændte for litteratur, læsning og den åndskultur, både Lange og Aakjær talte om, og som lagde grunden til folkets egne biblioteker.”

Poul Duedahl, Weekendavisen
"Tobindsværket, som er den første samlede danske bibliotekshistorie, viser, at generation efter generation må have følt, at det velkendte bibliotek pludselig blev udlånt til nye formål. Det sprænglærde, gennemillustrerede og billedskønne bogværk vidner også om, at der trods alt er masser af læselyst tilbage, og skulle man få lyst til at kaste sig over det, så rummer det snart sagt alt, hvad der er værd at vide om bibliotekernes omskiftelige verden."

Jette Holmgaard Greibe, Litteratursiden 
”Et meget imponerende og nærmest udtømmende tværfagligt tobindsværk afdækker bibliotekernes historie fra middelalderen til nutiden. (…) ’Dansk Bibliotekshistorie 1-2' er smukt illustreret med både fotografier, tegninger, plakater mm, der alt sammen er med til at fuldende oplevelsen af grundighed. Interessant for både fagfolk og andre med interesse for de danske biblioteker.” 

Kerstin Rydbeck, Biblioteksbladet
"Dansk bibliotekshistorie är utan tvekan ett mycket imponerande verk.

(...) boken utgör en guldgruva för studerande och för alla nordiska forskare med fokus på bibliotekens historia och verksamhet idag. Men den riktar sig även till praktiskt verksamma inom biblioteksområdet och till den historiskt intresserade breda allmänheten.

(...) Det är bara att gratulera våra danska grannar till detta och hoppas att vi i Sverige någon gång får ett liknande verk över vår bibliotekshistoria."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen