Aarhus Universitetsforlag
Cover

Dansk tager form

A part of the series Dansk Sproghistorie 1-6 (1) , and the subject area


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

476 pages
Hardback
ISBN 978 87 7184 162 6

Edited by
, , , and

With contributions by
, , , , , , , , , , , , , , , , and


Share:

More about the book

Press reviews

Søren Kassebeer, Berlingske

♥♥♥♥♥♥

"Dansk er også en god fortælling".

"Det første af seks tykke bind om vort modersmåls historie er både indbydende og substantielt, imødekommende og lidt elitært".

"Dansk Sproghistorie er altså en række forskellige fortællinger om det danske sprog i dets historiske og anden forskellighed, og to ting falder i øjnene ved læsning af første bind: Dels den fortælleglæde, man mærker hos de forskellige forfattere, en god gøren-sig-umage med formidlingen. Dels en faglig insisteren, … "

"… smukke illustrationer …, levende beskrivelser … og lækre diagrammer fuldender billedet af et værk, der, her ved begyndelsen, præsenterer sig på én gang indbydende og substantielt."

Henrik Jørgensen, Danske Studier, 2017

”Den nye danske sproghistorie i seks bind … bliver et monumentalt projekt. Det stiller op som en afløser af Peter Skautrups klassiske sproghistorie, men reelt er der tale om et værk med en betydelig større spændvidde end forgængeren.” 

” På mange måder er netop bind 1 i serien en interessant og metodisk forfriskende idé til hvordan en sproghistorie skal være. Bindet præsenterer nemlig forudsætningerne for at skrive en dansk sproghistorie: Hvilke kilder er der til historien? Hvilke metoder skal en sproghistorie skrives efter? Hvilke typer af sprogbeskrivelse foreligger der allerede? Alene det at stille disse regulære grundlagsspørgsmål giver værket en frisk og alsidigt nyttig tilgang til sit emne.”

”De fornemme illustrationer i farver giver ikke alene et visuelt indtryk af kilderne; de er også forsynet med kommentarer og vejledende indikationer der viser vej til finesser og detaljer som man kan lære noget af.”

”… med første bind i Dansk Sproghistorie har [vi] fået en dygtig og velredigeret fremstilling af et stort og interessant stof, en inciterende optakt til resten af værket, og en bog der kan bruges på mange måder. Som antydet er bogen også en fremstilling af det metodiske grundlag i sprogstudiet i dansk, og i den forstand kommer bindet i sig selv til at gøre stor nytte.”

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen