Aarhus Universitetsforlag
Cover

Det sidste kongemord

1286

A part of the series 100 danmarkshistorier (63) , and the subject area


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Buy Subscription
100 pages
Hardback
ISBN 978 87 7219 854 5

By


Share:

More about the book

Thomas Oldrup

IMG 8503

MA in History and Rhetoric. Thomas is responsible for the company’s historical publications and he primarily works with the project 100 danmarkshistorier [Focus on Danish History], which in addition to book publications includes knowledge dissemination through a number of partners. He has previously been the Danish editor of the magazine Alt om Historie.

Thomas Oldrup

Editor

Telephone: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Press reviews

Erik Ingemann Sørensen, Historie-online.dk
”Thomas Heebøll-Holm tager herefter fat på en særdeles grundig og velunderbygget gennemgang af de mange teorier, der fandtes og findes om mordet og morderne. Det er særdeles spændende læsning, som jeg ikke vil afsløre for meget om. Det er nemlig en oplevelse, jeg synes, læserne selv skal have. Dog skal det nævnes, at forfatteren ikke holder sig inden for rigets grænser, men også tager fat på både filosofiske, religiøse og faktuelle kilder i den europæiske kreds. Det er fornemt gjort. […] Aarhus Universitetsforlag, der står bag ”100 danmarkshistorier”, har endnu engang gjort et scoop ved at få historikeren Thomas Heebøll-Holm til at skrive om det mord, der fortsat synes ikke så lidt af en gåde. En overbevisende og indsigtsfuld bog.”

 

Katrine Lester, bogblogger.dk
Var Erik Klipping en retfærdig konge, der blev myrdet af et komplot der ville ham og Danmark det ondt – og som måske var støttet af den norske konge? Var han en tyran, der led et fortjent endeligt? Var det tyske riddere eller var det, som viser vil vide, en krænker-konge, der blev straffet for at have forgrebet sig på en anden mands hustru?

Der er mange bud, og Thomas Heebøll Holm tager os igennem dem. Solidt og fagligt fører han os igennem Erik Klippings liv og død, hvad vi rent faktisk ved om drabet – og hvad der er kvalificerede bud og hvad der er rent digt. Sandheden har været skjult derude i århundreder og kommer næppe nogensinde for en dag…”

Knud Melgaard, Omnibus
”…nu har så historikeren Thomas Heebøll-Holm også kastet sig over det celebre mord. Det gør han fremragende i bogen ”Det sidste kongemord”, der netop er udgivet på Aarhus Universitetsforlag i serien 100 danmarkshistorier. Jamen, tager det dog aldrig slut? Åbenbart ikke – og tak for det.

(…) Skal du, som læser, for første gang læse om mordet, så er Heebøll-Holms nye bog et godt sted at begynde. Spændende læsning, men, først og fremmest, sagligt og metodisk går han til opgaven og det gør bogen særdeles læsevenlig, og denne anmelder drysser gerne fem af seks Julehjerter ud over ”Det sidste kongemord”.

Mægtige middelalder
Podcast: "Det sidste kongemord - 1286"
09.12.2022

Tilføjet til kurven

Gå til kassen