Aarhus Universitetsforlag
Cover

Frederik 2.s begravelse 5. juni 1588

21 grafiske blade af Frans Hogenberg og Simon Novellanus

A part of the subject area


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

110 pages
Hardback
ISBN 978 87 7184 357 6

By

With contributions by
and


Share:

More about the book

Press reviews

Carl-Thomas von Christierson, Heraldisk Selskabs
"Det er en væsentlig historisk og heraldisk kilde som Jens Vellev her har fået udgivet. Enhver anden kan her gå på opdagelse i et stykke dansk historie såvel som dansk kunsthistorie og fordybe sig i detaljer og den historiske kontekst som de grafiske blade hører sammen med. Værket er hermed anbefalet på det varmeste."

Jørgen Mikkelsen, Personalhistorisk Tidsskrift
"Det er i de senere år blevet almindeligt at se store bøget med pragtfulde billedgengivelser. Jens Vellevs bog tilhører denne kategori, men er alligevel i en klasse for sig - ikke blot på grund af størrelsen (31,5 x 46,5 cm), men også på grund af form og indhold. Emnet er også ganske iøjnefaldende, for bogen handler om en af de mest vel iscenesatte kongelige begravelser i danmarkshistorien.

(...) med Jens Vellevs bog må vi have fået den ultimative præsentation af den fascinerende begivenhed, de omfattende forberedelser, det relativt omfattende skriftlige kildemateriale (ligprædikener m.v.), de vigtigste aktører og fremfor alt de 21 grafiske blade, som blev udgivet på initiativ af Henrik Rantzau i 1589, og som i detaljer beskriver det afsluttende begravelsesoptog fra bispegården til domkirken.

(...) Resultatet er blevet en bog, der gennem en mangesidig analyse af en spektakulær begivenhed kaster et spændende lys over forskellige sider af renæssancetidens hof- og adelskultur - og især af, hvordan man ønskede at blive opfattet i ind- og udland."

Press room

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Download press release (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen