Aarhus Universitetsforlag
Cover

Grevens Fejde

1534

A part of the series 100 danmarkshistorier (73) , and the subject area


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Buy Subscription
100 pages
Hardback
ISBN 978 87 7219 846 0

By


Share:

More about the book

Thomas Oldrup

IMG 8503

MA in History and Rhetoric. Thomas is responsible for the company’s historical publications and he primarily works with the project 100 danmarkshistorier [Focus on Danish History], which in addition to book publications includes knowledge dissemination through a number of partners. He has previously been the Danish editor of the magazine Alt om Historie.

Thomas Oldrup

Editor

Telephone: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Press reviews

Katrine Lester, Bogblogger.dk
"Lars Bisgaard gennemgår kompetent og velskrivende forudsætningerne begivenhederne før, under og efter borgerkrigen. (...) hvis man bare gerne vil blive klogere på hvad der faktisk skete og hvad der drev de mange aktører, så er Bisgaards lille bog virkelig et godt sted at lære mere og få sat perspektiv på hvordan bønder, tømre og jyske knejte egentlig kæmpede i grevens fejde…"

Michael Koch, Historie-online.dk
"Nyt syn på Grevens Fejde. Forfatteren vil gerne give alle med meninger om Grevens Fejde en mellemlang og præcis fremstilling af konflikten. […] Lars Bisgaard har på 100 sider afkodet alle de relevante spørgsmål i bogen Grevens Fejde. Bisgaard og styregruppen i projektet 100danmarkshistorier.dk opdagede til deres store overraskelse, at det seneste værk om Grevens Rejse stammer fra Paludan-Müllers tobindsværk fra 1853-1854. Lektor i historie på Syddansk Universitet, Lars Bisgaard er ekspert i senmiddelalder og reformationen. Han har i øvrigt blandt andet skrevet bogen “Christian 2. - en biografi” i 2019. Bisgaard har nu sat konflikten i et nyt lys, som både borgerkrig og arvefølgekrig."

Lektørudtalelse, DBC
"Endnu en glimrende titel i serien "100 danmarkshistorier". Sproget er godt og flydende på trods af de mange detaljer. Det nye blik på, at Grevens Fejde (...) nuancerer og revitaliserer historieskrivning om emnet"

Knud Melgaard, Omnibus
❤️❤️❤️❤️❤️❤️

”Bisgaard er lektor i historie på Syddansk Universitet og er ekspert i senmiddelalder og reformationen og selvom det er en korrekt historisk beretning, med mange personer og steder, så har han også skrevet en rigtig ”røverroman”. Man kan ikke sige andet, når man, som Bisgaard, vil holde sig til det historisk faktuelle, som handler om skurke og helte, der boltrer sig i en af de mest rodede konflikter i Danmarkshistorien. […] en ”røverroman”, der i spænding og intriger slår samtlige svenske forfatteres kriminalromaner af banen. […] fremragende bog, der giver sin læser en god forståelse for de begivenheder der herskede i riget under Grevens fejde. […] OMNIBUS byder gerne på fuldt hjertehus til forfatteren for den store indsats han har gjort for at få denne ”rodede” historie til at hænge bedre sammen – hvilket er lykkedes ham!”

Portræt, Frederiksborg
Podcast: "PORTRÆT #43 Tronskiftet: Arvefølgekrig i Danmark"
19.01.2024

Profundis
Podcast: "Grevens Fejde på 100 sider m. Lars Bisgaard"
22.01.2024

Tilføjet til kurven

Gå til kassen