Aarhus Universitetsforlag
Cover

Industri på udstilling

1888

A part of the series 100 danmarkshistorier (4) , and the subject area


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Buy Subscription
100 pages
Hardback
ISBN 978 87 7184 380 4

By


Share:

More about the book

Thomas Oldrup

Thomas.JPG

MA in History and Rhetoric. Thomas is responsible for the company’s historical publications and he primarily works with the project 100 danmarkshistorier [Focus on Danish History], which in addition to book publications includes knowledge dissemination through a number of partners. He has previously been the Danish editor of the magazine Alt om Historie.

Thomas Oldrup

Editor

Telephone: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Press reviews

Lars Ovesen, lektørudtalelse

"En yderst informativ og spændende bog, der på relativt få sider beskriver en epoke i Danmarkshistorien. Teksten er velskrevet og forholdsvis letlæst og kommer vidt omkring i sine beskrivelser af de enorme forandringer, der har præget vores samfund. […] En velskrevet og fin lille bog."

Brian Traantoft Rasmussen, historie-online.dk

"Sproget er levende og komprimeret, og bogens layout er flot og solidt. Billedsiden er tillige velvalgt, spænder vidt, og indeholder mange fine fotografiske vidnesbyrd fra selve bogens omdrejningspunkt, Industriudstillingen i København i 1888.”

"Og hun gør det godt, Skyggebjerg, og er en dygtig formidler med sans for detaljen. Undervejs opsummerer hun på humoristisk vis større udviklinger ved hjælp af små spøjse fortællinger, fx om margarinekrigen i 1880´erne, der handlede om den vigtige kvalitetssikring af dansk eksportsmør."

”Industri på udstilling” er et af de nyeste skud på stammen i Aarhus Universitetsforlags prisværdige projekt, hvor 100 danske forskere fra landets forskellige universiteter og museer hver skriver en bog på 100 sider om netop deres forskningsområde. Hver måned vil et af disse værker udkomme, og projektet forløber derfor over de næste 8 år. En fremragende ide, der får al min ros, og som jeg ser meget frem til at fordybe mig yderligere i."  

Katrine Lester, bogblogger.dk

"Industri på udstilling tager udgangspunkt i industriudstillingen i København i 1888, men ambitionen er meget større end at fortælle om en enkelt udstilling og dens indhold. Med afsæt i denne konkrete begivenhed som omdrejningspunkt fortæller Louise Karlskov Skyggebjerg industrialiseringen af Danmark, før og efter. Og det gør hun fremragende!"

"Industri på udstilling er en lillebitte bog, der giver lyst til at vide mere om de kæmpestore forandringer, industrialiseringen bragte med sig. Samtidig er den fyldt med små, underfundige historier, der giver stof til eftertanke – f.eks. historien om, at mejerist var et kvindehåndværk inden industrialiseringen. Så blev man bekymret for, om skørterne kunne komme til at sidde fast i de store, nye centrifuger, og pludselig var mejerist blevet et mandehverv …"

Lasse Taagaard Jensen, Noter/historielaerer.dk

"Louise Karlskov Skyggebjerg formår på fornem vis med et levende og let læseligt sprog at drage i hvert fald denne anmelder ind i verden af i går og ænse af stemningen i 1888. Med udgangspunkt i Den nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling trækkes tråde ud til den generelle industrihistorie til lands og udenlands. Bogen er delt op i tre kapitler: ”På udstilling”, ”Industrilandet Danmark” og ”Farvel til Dampen”, hvor Louise Karlskov Skyggebjerg gennem de sidste 2 kapitler langsomt glider fra selve udstillingen mod den store historie, hvori udstillingen havde sit afsæt. Desværre føler man i bogens sidste kapitel, at den store industrihistories fæste i Den nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling løsnes.

Uagtet er bogen givtig og anbefalelsesværdig læsning. Det er imponerende, hvor meget viden Louise Karlskov Skyggebjerg er i stand til at formidle på 100 sider."

Carsten Bach-Nielsen, Kristeligt Dagblad

"Med udgangspunkt i Industriudstillingen i København 1888 fortælles om etableringen af det industrisamfund, der for altid forandrede vort syn på arbejde, tid og fritid. En oplysende og tænksom bog i et genialt koncept – og så behageligt formidlet, at siderne vender sig selv."

Karina Jensen, Falihos

"Skyggebjerg formår at gøre Danmarks industrisamfunds udvikling spændende at læse, idet hun detaljeret beskriver, hvilke forandringer den enkelte borger gennemgår. Hun beskriver, hvordan kvinden fandt sin plads i erhvervslivet, hvordan man brugte ny viden, hvordan man opnår masseproduktion, landbrug, fiskeri mm. Man føler sig velinformeret som læser i landets industrielle udvikling, idet bogen er så letlæst og så alsidig i de forskellige kapitler. Hun formår ydermere at give læseren et indblik i begreberne industrialisering, deindustrialisering og globalisering, da hun ivrigt fortæller om dampmaskinens udvikling og hvordan robotterne erstatter denne. Jeg vil anbefale bogen som baggrundsviden til læreren i historiefaget. […]. Bogen er spændende at læse, da man gennem teksten kan føle hendes iver for at beskrive industrialiseringens udvikling i Danmark. Man kan bruge enkelte afsnit i sin undervisning, da teksten er letforståelig og letlæst." 

Press room

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

Download press release (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen