Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kanslergadeforliget

1933

A part of the series 100 danmarkshistorier (66) , and the subject area


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Buy Subscription
100 pages
Hardback
ISBN 978 87 7219 858 3

By


Share:

More about the book

Thomas Oldrup

IMG 8503

MA in History and Rhetoric. Thomas is responsible for the company’s historical publications and he primarily works with the project 100 danmarkshistorier [Focus on Danish History], which in addition to book publications includes knowledge dissemination through a number of partners. He has previously been the Danish editor of the magazine Alt om Historie.

Thomas Oldrup

Editor

Telephone: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Press reviews

Jakob Sørensen, Gymnasieskolen
”I serien 100 danmarkshistorier finder forliget sin naturlige plads. Historikeren Kristina Krake fører os gennem dets historie, og det er med sikker hånd og udsyn til verden udenfor. […] Man kan med andre ord blive klogere og få skærpet sin viden om Kanslergadeforliget og til med i den vante form for denne serie, under 100 sider og rigeligt illustreret. Det kan man med andre ord sagtens nå at læse, selv en travl hverdag kan ikke bruges som undskyldning.”

Christen Bondes, Historie-online.dk
"I noterne, der er på forlagets webside, ser man, at bogen Kanslergadeforliget bygger på et omfattende samtidigt materiale, der undervejs bliver suppleret med centrale aktørers erindringer og senere historiske analyser. Bogen er velskrevet, argumenterne er gode, og forfatteren har en omfattende viden om 1930'erne. Læseren føler sig i sikre hænder. Kristina Krake har skrevet en anbefalelsesværdig bog."

Knud Meldgaard, Omnibus
❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Netop det upartiske har tydeligt spillet en stor rolle hos Krake i formidlingen af dette meget politiske stof, hvor tidligere forfattere ofte er faldet i den ene eller den anden ”politiske grøft”.

Sagligt og grundigt behandler Kristina Krake denne vigtige epoke, hvor også denne redaktør, der, i al beskedenhed, er ganske godt indsat i dansk politik, før og nu, fandt adskillige nye oplysninger og nye vinkler.

Der er ikke svært at give ”KANSLERGADEFORLIGET” fuldt hjertehus – seks hjerter!"

Katrine Lester, bogblogger.dk
"
Kristina Krake tager os kompetent igennem forliget og forhandlingerne, herunder hvad der gik forud og ikke mindst betydningen bagefter. Det var måske mere eftertiden end samtiden, der har set det i sammenhæng med hvad der skete syd for grænsen, for i datiden var det andre ting, der sprang i øjnene – herunder at de konservative slet ikke var inviteret med til forhandlingerne og naturligvis de enkelte dele af forliget.

Det er en interessant bog, fordi den piller lidt med nogle af de forestillinger vi har om dette myteomspundne forlig, og fordi det faktisk tages lidt ud af den kontekst, vi i dag ser det i."

Lektørudtalelse, DBC
"Velskrevet og historisk spændende bog om et forlig henover den berømte midte allerede i 1933. Endnu en bog i den fremragende og informativ[e] serie"

Tilføjet til kurven

Gå til kassen