Madkundskab for livet
A part of the series Pædagogisk rækkevidde (25) , and the subject area Pedagogics
More about the book
Table of contents
Excerpt
Cecilie Harrits
MA in literature and art history and a trained teacher with main subjects in Danish and special education. Cecilie’s responsibilities are pedagogy, education and psychology as well as literature and art history. She leads the series Pædagogisk rækkevidde and manages several collaborations between the publishing house and art and culture institutions. Cecilie is committed to sustainable book production and green transition in the publishing industry.
Press reviews
Winnie From Thesbøl, Folkeskolen.dk
”Forfatteren kobler overbevisende forskning med egne observationer fra undervisningen. Med sin mangeårige erfaring som underviser i folkeskolen, på læreruddannelsens linjefag samt efteruddannelse af lærere, har hun en solid baggrund for at skrive om fagets pædagogiske rækkevidde. […] Man kan ikke undgå at blive inspireret og revet med af den undervisningsglæde og stolthed på elevernes vegne, der lyser ud af siderne. Udover de mange undervisningseksempler, indeholder bogen også gode praktiske råd om, hvordan man som underviser kan samarbejde med fagkolleger, for at få det bedste ud af forløb, lokaler og indkøb, såvel som fordelen ved samarbejde med andre fag som fysik og kemi.”
Helle Knudsen, Magasinet Frie Skoler
"Madkundskab for livet af Helle Brønnum Carlsen er et frisk pust og en inspiration til, hvordan vi som madkundskabslærere gør eleverne livsduelige (...) Få ideer til, hvordan vi løser udfordringerne med stram økonomi og et lavt ugentligt timetal uden at gå på kompromis med en høj faglig undervisning"
Aslak Gottlieb, Grundtvigsk tidende
"Ikke blot udlægger bogen sit pædagogiske ærinde i et befriende filosofisk og politisk perspektiv, som ellers har det med at fortabe sig i skoledebatten. Den underviser også sin læser i madlavningens grundbegreber og betydning. På mig har det haft den sideeffekt, at jeg som madlaver hjemme i køkkenet nu køber ind og kokkerer familiens måltider i fornyet perspektiv. Både hvad angår sundhed, bæredygtighed, smag og æstetik.
Madtanken, Skole-mad-samtaler
Podcast: "3. Madkundskabsundervisningen har trange kår"
01.05.2023