Aarhus Universitetsforlag
Cover

berlin

A part of the series vide verden ,


Out of stock

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

260 pages
Paperback
ISBN 978 87 7934 689 5

With contributions by
, , , , , , , , , , and


Share:

More about the book

Table of contents

Robin Engelhardt Intro. Erindringer fra Museumsøen

Kasper Green Krejberg Centrum. En vandring gennem Berlins middelalderlige midte

Anders Troelsen Erindringsbyen. En hovedstads omgang med historien

Bo Tao Michaëlis Spionerne. Berlin Noir

Henriette Harris Tyrkerne. Berlins store mindretal

Hans Hauge DDR. Tivolisering og udviskning

Jesper Vind Currywursten. Fra arbejderspise til berlinerkult

Peter Tudvad  Nazismen. Sporene efter Det Tredje Rige

Hans Carl Finsen  Kejserne. Nedslag i 1800-tallets Berlin

Boris Boll-Johansen Berlinerbold. Fodbold i øst og vest

Stig Yding Sørensen  Russernes Berlin

Troels Heeger Dekadencen. En tur gennem nattens Berlin

 

Download kort - Download plakat - Download forside - Download omslag

Excerpt

Læs Robin Engelhardts intro, Erindringer fra Museumsøen

Læs Peter Tudvads kapitel, Nazismen. Sporene efter Det Tredje Rige

Press reviews

Mathias Sommer, Fyens Stiftstidende

"12 rammefortællinger, der på hver sin måde angriber berlinersjælen." 

Jørgen Johansen, Berlingske 

"Hvis storbyferierne hitter, så gør Aarhus Universitetsforlag det i lige så høj grad med en serie kulturrejsebøger under overskriften Vide verden. Ambitionsniveauet er højt, og bøgerne om Paris, Rom, Berlin, New York, Barcelona og Skt. Petersborg hører oplagt til i manges håndbagage fremover. Der er helt sikkert inspiration at hente til meget mere end en "forlænget weekend" i denne vifte af byguider. Men næsten endnu større glæde kan man have af serien, når det næste storbymål skal vælges. (...) Samtlige de seks bind i den nye rejsebogsserie er små guldgruber af vidende fordybelse i velkendte motiver, guidede udflugter ad bøgernes, billedernes og musikkens snoede stier og overrumplende afsløringer af ukendte sider af storbyernes liv. (...) Mit rejsehjerte, hvad vil du mere?" 

Jakob Brønnum, Præsteforeningens blad

"De nye storby-guider er noget af det allerbedste, jeg nogensinde har set, også i international målestok. En afslappet, elegant layout, en behersket og meget vellykket billedredaktion, og et imponerende udvalg af vidende og velskrevne artikler om specifikke emner, steder og stemninger, der karakteriserer netop den by. Det er rigtige øjenåbnere. Overfor den traditionelle rejsebog lægger de på en helt ny måde op til den besøgendes egen oplevelse og sansning af stedet." 

Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad

"Ambitiøs ny bogserie kombinerer den lette rejseguide med den tunge kulturhistorie. Resultatet er trods kvalitetsudsving vellykket." 

"Jeg har læst bøgerne om Berlin og New York, og [jeg] lærte både nyt om stederne og fik akut lyst til et gensyn. Både hjerne og hjerte blev altså stimuleret, og det er en stor ros. (...) der er god brug for bøger som de første seks i Vide verden-serien. (...) Der er grund til at have store forventninger til de kommende bøger i serien." 

Poul Flou Pedersen, lektørudtalelse

"formidling af bedste karat"

"Bøgerne i serien Vide verden vil fx være ideelle til forberedelse af studierejser eller rejsekurser på højskoler."

"Den nye serie er et spændende supplement for de nok mere erfarne rejsende, som har læst de traditionelle turistførere og gerne vil vide mere om deres nye yndlingsby." 

Jes Stein Pedersen, Politiken

"fremragende ny guide til den mangesidede metropol."

"Hvor traditionelle guidebøger som dem, man lige når at købe i lufthavnens boghandel inden check-in, er fulde af informationer om gængse turistmål, udmærker denne berlinerguide sig ved modet til at gå tematisk og intellektuelt til værks. Det sker i form af vidende og velskrevne introduktioner til Berlins mange attraktioner."

"det fine er, at der efter hvert afsnit er et bykort med en aftegnet rute, så man kan supplere de læste ord med skridt. Også i Berlin gælder det, at man gør bedst i at gå sig klog."

"[Bogens scoop] er for mig Robin Engelhardts tekst om hans eget barndomshjem i Am Kupfergraben nummer seks i byens centrum. Engelhardt, der blev født i 1967 i det tidligere DDR, skriver nøgternt om den måde, hans familie blev udsat for det kommunistiske regimes forfølgelse. Jeg har lyst til at skanne den tekst og rundsende den. Ikke fordi historien egentlig er ny, men fordi levnedsbeskrivelsen, der så effektivt åbner døren til resten af berlinerhistorierne i denne fremragende bog, så konkret og klart viser, hvorfor man skal være lykkelig for at være født og opvokset i en frihed som den danske. Også det perspektiv er relevant for den, der går på opdagelse i fortidens Berlin." 

Lars-Terje Lysemose, Globen, rejsemagasin fra De Berejstes Klub

"en spændende måde at sætte sig ind i et rejsemåls historie, arkitektur og kulturpå, mens man samtidig får serveret nogle personlige og underholdende historier, som giver en anderledes tilgang til byen, ofte bag facaden. Det er forfriskende skrevet og gennemført" 

Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

"Nyt bind i fremragende guide-serie" 

Camilla Pape, litteraturnu.dk

"Konceptet [bogens] synes at være at lokke den rejsende dybt ind i turismens klicheer, hvor den spændende fortælling stadig findes"

Simon Hastrup, Bogmagasinet

"Og det bringer os frem til det, der er Vide Verdens helt store scoop: Hvert kapitel er forfattet af en person, der har særlige forudsætninger for at behandle sit emne og ikke mindst for at formidle det på en personlig og medrivende måde. Serien er skabt af en sand perlerække af journalister, forfattere, udøvende kunstnere, universitetsfolk og andre kloge hoveder med karisma og/eller kendiskarakter."

"Det er bøger, man bør læse inden man tager af sted. De forøger nemlig med deres levende lærdom forventningens glæde. Det er også bøger, man bør have med og konsultere når man står i Söder eller SoHo, på Akropolis eller Marsmarken. Her vil de knytte fortællinger til det oplevede og skærpe sanserne. Og endelig er det bøger man kan tage ned fra hylden og bruge som klog eskapisme på kolde dage. Vide Verden forlænger oplevelsen og fordyber rejsen."

"Vide Verden gør det, bogværker kan gøre: give indsigt og fortælle, pirre intellektet og stimulere fantasien. Det er svært at forestille sig en bedre rejsekammerat."

Bibliotekar Randi Petersen, Dagbladet

"Disse bøger er simpelthen et must for den garvede turist, som søger de små seværdigheder og ukendte, men bemærkelsesværdige pletter" 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen