Aarhus Universitetsforlag
Cover

Ekfrasens former

Billeder i tekst


Out of stock

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

268 pages
Hardback
ISBN 978 87 7934 270 5

Edited by
and

With contributions by
, , , , , , , , , and


Share:

More about the book

Press reviews

Steen Christiansen Kulturkapellet

"Denne antologi, bestående af artikler skrevet af nordiske forskere, stiller skarpt på et gammelt fænomen, som med jævne mellemrum dukker op i litteraturforskningen, nemlig ekfrasen - det billedbeskrivende digt, som antologiens redaktører kalder den i deres forord.

De første artikler, der primært behandler romantikkens ekfraser, viser hvordan litteraturen kan blive beriget af en ekfrastisk tilførelse af et større metaforisk potentiale. I mødet mellem kunstarterne, opstår der et spændingsfelt som udnyttes af forfatterne til at skabe en æstetisk oplevelse som ikke kunne skabes uden dette æstetiske møde."

"Som læser bliver man meget klogere på ekfrasens udvikling [...]"

"[Det er] en meget lækker udgivelse, hvor siderne er bundet sammen i ryggen i stedet for at blive limet. Papiret er tykt og af høj kvalitet, hvilket får de medfølgende malerier og fotografier til at fremstå ekstra tiltalende. Det er en rar bog at være i selskab med; man føler, at der er kælet for kvaliteten, og det er med til at gøre læseoplevelsen bedre. Det er dejligt at se, at de ikke er sparet på denne udgivelse".

Tilføjet til kurven

Gå til kassen