Aarhus Universitetsforlag
Cover

J.P. Jacobsen og kunsten

A part of the subject areas and


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

184 pages
Hardback
ISBN 978 87 7124 934 7

Edited by
and

With contributions by
, , , and


Share:

More about the book

Table of contents

Der burde have været roser. Introduktion til J.P. Jacobsen og kunsten

Mellem drøm og virkelighed. J.P. Jacobsen og tidens danske kunst

Malernes forfatter. J.P. Jacobsen i tysk kunst omkring 1900

Bag om naturalismen. J.P. Jacobsen i bogkunst, billedkunst og musik

Forfatteren i og over samtiden. Portrætter af J.P. Jacobsen

Fregneblond og sherrygyldent. Niels Lyhnes farver

Press reviews

Bent Blüdnikow, Berlingske

" ... [Jacobsens forhold til kunsten] er levende beskrevet i museets smukke medfølgende bog J.P. Jacobsen og kunsten, redigeret af museumsinspektør Gry Hedin og litteraturforsker Anders Ehlers Dam, hvor mange aspekter af Jacobsens virke er beskrevet." 

"Udstilling og bog efterlader en stærk dokumentation for, at Jacobsen vitterlig kom til at spille en stor rolle for en række tyske malere, hvis værker i dag er blandt tyske museers fineste eje."

Thomas Bredsdorff, Politiken ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

"En gruppe litteratur- og kunsthistorikere har sat sig for at se fordomsfrit på digterens malende prosa i forhold til samtidige billedkunstneres poetiske penselstrøg. Det er der kommet en stofmættet bog ud af, som det er en fryd at gå på opdagelse i".

"At se J.P. Jacobsen gennem billedkunstens filter gør ham til en større digter".

Dag Heede, Standart

"[D]enne rigt illustrerede bog er den første nyere undersøgelse af Jacobsen og kunsten. Og læseren får fuld valuta for pengene. Vi sukker ofte over danske bogpriser og dyre små romanudgivelser. Her får vi for 300 kroner en pragtbog, hvor kompetente tekster leger med smukt og stort reproducerede kunstværker: læseren får selv lov til at gå på opdagelse i tekst og billeder og deres indbyrdes forhold […]. De akademiske artikler går flot i dialog med kunstværkerne, men også Jacobsen-tekster gengives i versioner, hvor betydningsmulighederne aktiveres (eller undertrykkes) af originale og særegne illustrationer […]. Der er i høj grad fokus på bøgernes materielle aspekter - og deres centrale betydning for fortolkningen, lanceringen og receptionen af J.P. Jacobsen i danske og især tysksprogede kontekster. Udgivelsen udgør hermed også et stykke boghistorie".

 

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen