Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kunstmaleren og prinsessen

Elisabeth Jerichau Baumanns møde med prinsesse Nazili

A part of the subject areas and


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

188 pages
Hardback
ISBN 978 87 7184 960 8

By


Share:

More about the book

Press reviews

Bogsyn
"En uhyre interessant bog der fylder i læseren, når man er færdig, og fylder særligt i bevidstheden om, at der også i forne tider, var folk, også i aristokratiet, der havde overskud, og måske netop derfor, til at kæmpe for ligestilling.

(...) serveret i en oplysende og detaljeret stil, der giver fin og indsigtsfuld viden om datiden og genvordigheder for kunst og mennesker."

Birte Strandby, Bogvægten
"Fremstillingen giver indblik i de to kvinders unikke forhold. Den tager læseren med tilbage til en tid, hvor kvinder både i Europa og i Osmannerriget fik større muligheder for at sætte aftryk og blande sig! Det er lig stof til eftertanke set i lyset af nutidens syn på begreber som modernitet, religion og ligestilling."

Lektørudtalelse, DBC
"Interessant udgivelse, der vækker to kvinders forhold og betragtninger til live igen. Det giver et indblik i en periode, hvor der skete store forandringer for kvinder, også i Osmannerriget."

Bodil Skovgaard Nielsen, Information
"Kledals bog er underholdende forskningsformidling, der rummer mange flere tankevækkende krydsklip mellem kvindekamp og mellemøsthistorie, end jeg har plads til her."

Heidi Laura, Weekendavisen
"(...) Elisabeth Jerichau Baumann skubber også til den nationale selvforståelse: Omlægningen til et nyt, demokratisk Danmark var tydeligvis en filtret, uskøn proces fuld af backlash og modvilje mod det nye, og heldigvis vover både udstillingen på ARoS og historikeren Anna Rebecca Kledal i sin nye bog Kunstmaleren og prinsessen at gå dybere i den konflikt, Jerichau Baumann blev fanget i."

Anders Ellegaard, historie-online.dk
"Bogen har en del illustrationer, fotografier og reproduktion af nogle få malerier.

Der er ikke tale om en bog, der kun koncentrerer sig om Elisabeth Jerichau Baumanns produktion som kunstner, men derimod om to meget forskellige kvinder som mødtes, og som havde kvinders emancipation for øje."

Jyllands-Posten
Interview: "Når de eventyrlystne mødes"
29.05.2021

 

Press room

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download press release (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen