Aarhus Universitetsforlag
Cover

Mirakler

A part of the subject area


Out of stock

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

113 pages
Paperback
ISBN 978 87 7934 326 9

Edited by
, , , , and

With contributions by
, , , , , , , and


Share:

More about the book

Press reviews

Peter Skov-Jakobsen Folkekirken i København

"Hvis man vil forkæle sig selv med sproglig nydelse, musikalitet og interessante tanker om mirakler, så er denne bog en mirakuløs appelsin i turbanen.

Nej, miraklernes tid er sandelig ikke forbi endnu. Det kan man godt konstatere, når man har udsat sig selv for disse otte essays, som hver og én egentlig fremstår som mirakuløse. Nu tror jeg ikke, at der er nogen af forfatterne, som ikke under ganske almindelige omstændigheder skriver gode ting; men alligevel føler man sig udsat for et mirakel, når man får lov til at opleve så stor en taknemæssig stringens og sproglig skønhed og ivrighed efter at blive forstået.

Det her er en anti-kedsommelig bog. Man mærker hele tiden hos alle bidragydere en stor respekt for, at sprog skal formidle en tanke, og derfor skal det være klart. Man mærker også, at de er trætte af den plat-positivisme, som er ved at gøre sig hørt igen. Dette er store tanker. En ren og skær fornøjelse og en tænksomhed uden lige. At mirakler beskrives med sådan en sproglig klarhed er næsten til at grine ad - men den her bog var en forkælelse."

Lars Ebbensgaard Dansk Kirketidende

"I en tid hvor en stor del af kristenheden er gået på den djævelske fristelse at tro, at valget står mellem Darwin og udviklingslære på den ene side og troen på Gud som skaber på den anden, så er det derfor en fornøjelse som naturvidenskabsmand og bekendende kristen at skulle anmelde en god bog om mirakler... Bogen Mirakler er sandhedssøgende, og mirakelformgiver Peter Brandes har lavet det mirakuløse omslag."

Povl Götke Kristeligt Dagblad

"Bogens koncept er godt. Svagheden naturligvis, at der ikke er fastlagt en fælles terminologi, som de deltagende skribenter er forpligtet på. Men det er samtidig styrken, for man kommer forbavsende vidt omkring i denne lille bog, og det sker på en både underholdende og tankevækkende måde."

Jane Benarroch Weekendavisen

"..selvom kæden af og til hopper af - hvad skal man stille op med teologiske pseudoudsagn om, at den katolske kirke kun helgenkårer, når der er ført empirisk bevis for, at et mirakel har fundet sted; eller at religionen er blevet til menneskelig erkendelse, fordi Gud har rakt ind til mennesket - er der godt stof til overvejelse for dem, som er nysgerrige, hvad angår miraklet som historisk begreb."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen