Aarhus Universitetsforlag
Cover

Ole Bang

og en brydningstid i dansk medicin

A part of the subject areas and


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

350 pages
Paperback
ISBN 87 7934 228 0

By


Share:

More about the book

Press reviews

Jes Fabricius Møller Politiken

"Bogen er en klassisk medicinhistorisk afhandling, der sætter Bang ind i en international lægevidenskabelig kontekst. For os guldalderentusiaster er det en længe savnet biografi om denne særegne doktor og københavnerskikkelse..."

Prof. Jens F. Rehfeld Ugeskrift for læger

"Morten Skydsgaards bog giver et levende og nuanceret billede af det 19. århundredes lægekunst med linjer tilbage til Hippokrates. Sproget er let og spændstigt. Man glider ubesværet gennem beskrivelsen af datidens besværlige tiltag. Enhver læge bør unde sig at læse bogen, der samtidig giver et fint overblik over fordums medicin. Et noteapparat på 716 numre og en litteraturliste med 345 referencer borger for substansen. Bogen er en oplagt gave til kandidater, doktorander eller blot diverse runde fødselarer."

Nick Nyland Månedsskrift for Praktisk Lægegerning

"Skydsgaards bog giver i sit levende sprog et spændende billede af en række af tidens betydende medicinske personligheder i Danmark og illustrerer faserne i frembruddet af den naturvidenskabelige lægevidenskab."

Lene Tranberg www.historie-online.dk

"...velformuleret og præcist sprog...et særdeles vellykket værk af flere grunde. For det første opfylder det på en fin og overbevisende måde sit mål om at revidere og nuancere eftertidens opfattelse af Bangs virke som læge og hans bidrag til dansk moderne lægevidenskab...For det andet er også forfatterens løbende inddragelse af en række relevante detaljer og aspekter i Bangs person og liv, samtidens lægevidenskabe-lige problemstillinger og diskussioner og det øvrige omgivende samfund meget vellykket. Det gør bogen til ikke blot en skildring af en mand og hans ærinde, men også til et samtidsbillede, der er meget helstøbt og fint og nuanceret tegnet. Jeg kan derfor varmt anbefale værket til alle, der enten interesserer sig specifikt for medicinens og lægevidenskabens historie eller mere bredt for 1800-tallets historie."

Finn Windfeldt Hansen Lektørudtalelse

"...betinger ikke speciel medicinsk indsigt eller viden, (kun) interesse for såvel sider af samfundsudviklingen i 1800-tallet som for den faglige udvikling, lægegerningen undergik. På begge felter giver bogen meget og formidler forbilledligt."

Karsten Ruge Aarhus Stiftstidende

"Skydsgaards bog kan med fornøjelse og udbytte læses af alle inden for sundhedsvæsnet. Man får lidt rankere ryg. Vi ved og kan trods alt meget mere i dag. Den almindelige - måske lidt historisk interesserede - læser vil også nyde bogen."

Søren Bak-Jensen HT

"Skydsgaards bog bygger på grundige kildestudier, hvor forfatteren i høj grad gør brug af sin dobbeltkompetence som læge og historiker. Den er velskrevet, og giver gennem sine eksempler på strømninger og konflikter det hidtil vigtigste bidrag til historien om udviklingen i dansk lægevidenskab i 1800-tallet."

O. Moseng Tidsskrift for Den norske legeforening

"Denne solide og gjennomarbeidede biografien over en av Danmarks fremste leger på 1800-tallet er basert på legen og medisinhistorikeren Morten A. Skydsgaards doktoravhandling. Skydsgaards bok er verdifull. Ikke minst fordi den bidrar til, som han selv påpeker, at medisinhistorien kan forhindre en forblindelse af den nutidige lægevidenskab. Den anbefales."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen