Aarhus Universitetsforlag
Cover

skt. petersborg

A part of the series vide verden ,


Out of stock

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

272 pages
Paperback
ISBN 978 87 7934 692 5

With contributions by
, , , , , , , , , , and


Share:

More about the book

Table of contents

Per Dalgård  Intro. Ruslands unge herskerinde

Jon Kyst  Vinduet. En kulturhistorisk omvisning i 1700-tallets Skt. Petersborg

Rikke Helms Kulturhovedstaden. Musikkens katedraler

Andreas Trier Mørch  Sporet. Byens arkitektur langs Metrolinje 1

Kjeld Bjørnager & Karin Hilmer Pedersen  Gastronomi. Det kulinariske Skt. Petersborg

Christian Gottlieb Planen. En russisk drøm om Europa

Torben Heuer  Blokaden. Ni hundrede dages belejring

Svetlana Wolder Forbindelsen. Danske skæbner i Skt. Petersborg

Troels Andersen Kunsten. Et besøg på Det Russiske Museum

Kjeld Bjørnager Myten. Skt. Petersborg i russisk litteratur

Torben Heuer Musikken. Byens jazz- og rockhistorie

Karsten Fledelius Kirkerne. Byens religiøse ansigt

Jan Jakob Floryan Neva-staden. Skt. Petersborg-Leningrad t/r

 

Download kort - Download plakat - Download forside - Download omslag

Excerpt

Læs Per Dalgårds intro, Ruslands unge herskerinde

Læs Rikke Helms' kapitel, Kulturhovedstaden. Musikkens katedraler

Press reviews

Marie Tetzlaff, Politiken ❤ ❤ ❤ ❤

"Vellykket og klog guidebog til Sankt Petersborg."

"Denne Klogeåge-guide til Sankt Petersborg vil være en stor hjælp, hvis man har svært ved at mærke magien, ånderne og masterplanen gennem trafikken og mylderet på det hovedstrøg, der igennem alle omskiftelserne har heddet Nevskij Prospekt."

"Endelig en storbyguide, hvis ambitionsniveau ligger over butiksgadeplan." 

Jørgen Johansen, Berlingske

Vital viden om verden

"Hvis storbyferierne hitter, så gør Aarhus Universitetsforlag det i lige så høj grad med en serie kulturrejsebøger under overskriften Vide verden. Ambitionsniveauet er højt, og bøgerne om Paris, Rom, Berlin, New York, Barcelona og Skt. Petersborg hører oplagt til i manges håndbagage fremover. Der er helt sikkert inspiration at hente til meget mere end en "forlænget weekend" i denne vifte af byguider. Men næsten endnu større glæde kan man have af serien, når det næste storbymål skal vælges. (...) Samtlige de seks bind i den nye rejsebogsserie er små guldgruber af vidende fordybelse i velkendte motiver, guidede udflugter ad bøgernes, billedernes og musikkens snoede stier og overrumplende afsløringer af ukendte sider af storbyernes liv. (...) Mit rejsehjerte, hvad vil du mere?"

Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad

"Ambitiøs ny bogserie kombinerer den lette rejseguide med den tunge kulturhistorie. Resultatet er trods kvalitetsudsving vellykket." 

"Jeg har læst bøgerne om Berlin og New York, og [jeg] lærte både nyt om stederne og fik akut lyst til et gensyn. Både hjerne og hjerte blev altså stimuleret, og det er en stor ros. (...) der er god brug for bøger som de første seks i Vide verden-serien. (...) Der er grund til at have store forventninger til de kommende bøger i serien." 

Heidi Laura, Weekendavisen

"Der er ingen grund til at forlade sofaen, hvis bare rejsebogen er god."

"Fremragende byhistorie får man også hos Jon Kyst og Christian Gottlieb, som begge får læseren til at fatte, hvor vildt et kultureksperiment byen var, da den blev til i 1700-tallet: En hyldest til Oplysningstidens Europa, som for datidens russere har været umådeligt fremmedartet med sine lige gader og spinkle tårne og spir helt uden løgkupler."

"(…) får man lyst til at rejse af sted? Ja, noget så forfærdeligt - for ved selvsyn at udforske sammenstødet mellem det mystiske og det rationelle Rusland i den by, som også har fostret mysteriet Putin. Og for på egen hånd at finde byens bohemer, selvmorderiske studenter og hiphopentusiaster, eller hvad de nu har derovre, hvor Europa muligvis ender, og eventyret begynder. Jeg har allerede været der lidt, kan jeg mærke." 

Lars-Terje Lysemose, Globen, rejsemagasin fra De Berejstes Klub

"en spændende måde at sætte sig ind i et rejsemåls historie, arkitektur og kulturpå, mens man samtidig får serveret nogle personlige og underholdende historier, som giver en anderledes tilgang til byen, ofte bag facaden. Det er forfriskende skrevet og gennemført"  

Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

"Nyt bind i fremragende guide-serie" 

Bente Kliem, Russisklærerforeningen

"De 12 forfattere øser af deres viden, erfaring og ikke mindst kærlighed til denne stad. Kapitlerne er ved at revne af oplysninger. Den vidende kan nikke genkendende og supplere sin viden med overraskende facts og navne. Den nysgerrige, nyhedssøgende, nye læser kan inspireres til studier i denne mærkelige bys tilblivelse, historie, nutid, arkitektur, kendte kunstneres liv, litteratur, religion og musik. En sand Alladins hule af kostbare opdagelser."

"Vi kan i dag spørge os selv, om Skt. Petersborg er forblevet Ruslands vindue mod vest eller, om byen snarere i dag er blevet vores vindue mod øst, et kig ind i det store rige, i det historiske og nuværende Rusland."

"Det må være en spas at kunne igangsætte klasser, rejsehold, studiegrupper med denne bog i hånden." 

Simon Hastrup, Bogmagasinet

"Hver bog øser på den måde generøst af en stor viden - både om det, vi vidste, at vi skulle se (...) samtidig med, at den overrasker os med yderst interessant viden om byhistoriske tendenser, der stadig er mangfoldige spor af i bybilledet og hverdagslivet. Eksemplarisk i denne sammenhæng er (...) Karsten Fledelius, der ud fra Skt. Petersborgs kirker fortæller indsigtsfuldt om russernes forhold til tro og religion."

"Og det bringer os frem til det, der er Vide Verdens helt store scoop: Hvert kapitel er forfattet af en person, der har særlige forudsætninger for at behandle sit emne og ikke mindst for at formidle det på en personlig og medrivende måde. Serien er skabt af en sand perlerække af journalister, forfattere, udøvende kunstnere, universitetsfolk og andre kloge hoveder med karisma og/eller kendiskarakter."

"Det er bøger, man bør læse inden man tager af sted. De forøger nemlig med deres levende lærdom forventningens glæde. Det er også bøger, man bør have med og konsultere når man står i Söder eller SoHo, på Akropolis eller Marsmarken. Her vil de knytte fortællinger til det oplevede og skærpe sanserne. Og endelig er det bøger man kan tage ned fra hylden og bruge som klog eskapisme på kolde dage. Vide Verden forlænger oplevelsen og fordyber rejsen."

"Vide Verden gør det, bogværker kan gøre: give indsigt og fortælle, pirre intellektet og stimulere fantasien. Det er svært at forestille sig en bedre rejsekammerat."

Bibliotekar Randi Petersen, Dagbladet

"Disse bøger er simpelthen et must for den garvede turist, som søger de små seværdigheder og ukendte, men bemærkelsesværdige pletter"

Tilføjet til kurven

Gå til kassen