Aarhus Universitetsforlag
Cover

barcelona

A part of the series vide verden ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

264 pages
Paperback
ISBN 978 87 7934 687 1

With contributions by
, , , , , , , , and


Share:

More about the book

Table of contents

Tonny Vorm  Intro. Fornuft og galskab

Regner Hansen  Ramblaen. Et opspil til byen

Rigmor & Gunvor Kappel Schmidt  Parkerne. Barcelonas grønne åndehuller

Jens-Arne Sørensen  Genfødslen. Barcelonas forvandling

Kasper Christiansen Arkitekturen. Modernismens mesterværker

Regner Hansen  Hjertet. Barcelonas bykerne

Martin Tønner  Rebellerne. De 117 oprørs by

Uffe Østergård  Nationen. Selvstændighedens steder

Rigmor Kappel Schmidt  Surrealisten. Salvador Dalí-museer

Morten Bruun  Barca. Mere end en klub

Jens-Arne Sørensen Gastronomituren. Med en catalansk svigermor som guide

Karsten Fledelius Regenterne. Barcelonas middelalder

 

Download kort - Download plakat - Download forside - Download omslag

Excerpt

Læs Tonny Vorms intro, Fornuft og galskab

Læs Martin Tønners kapitel, Rebellerne. De 117 oprørs by

Press reviews

Jørgen Johansen, Berlingske 

"Hvis storbyferierne hitter, så gør Aarhus Universitetsforlag det i lige så høj grad med en serie kulturrejsebøger under overskriften Vide verden. Ambitionsniveauet er højt, og bøgerne om Paris, Rom, Berlin, New York, Barcelona og Skt. Petersborg hører oplagt til i manges håndbagage fremover. Der er helt sikkert inspiration at hente til meget mere end en "forlænget weekend" i denne vifte af byguider. Men næsten endnu større glæde kan man have af serien, når det næste storbymål skal vælges."

"Samtlige de seks bind i den nye rejsebogsserie er små guldgruber af vidende fordybelse i velkendte motiver, guidede udflugter ad bøgernes, billedernes og musikkens snoede stier og overrumplende afsløringer af ukendte sider af storbyernes liv. [...] Mit rejsehjerte, hvad vil du mere?"

Jakob Brønnum, Præsteforeningens blad

"De nye storby-guider er noget af det allerbedste, jeg nogensinde har set, også i international målestok. En afslappet, elegant layout, en behersket og meget vellykket billedredaktion, og et imponerende udvalg af vidende og velskrevne artikler om specifikke emner, steder og stemninger, der karakteriserer netop den by. Det er rigtige øjenåbnere. Overfor den traditionelle rejsebog lægger de på en helt ny måde op til den besøgendes egen oplevelse og sansning af stedet."

Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad

"Ambitiøs ny bogserie kombinerer den lette rejseguide med den tunge kulturhistorie. Resultatet er trods kvalitetsudsving vellykket. 

Jeg har læst bøgerne om Berlin og New York, og [jeg] lærte både nyt om stederne og fik akut lyst til et gensyn. Både hjerne og hjerte blev altså stimuleret, og det er en stor ros. [...] der er god brug for bøger som de første seks i Vide verden-serien. [...] Der er grund til at have store forventninger til de kommende bøger i serien."

Poul Flou Pedersen, lektørudtalelse

"formidling af bedste karat"

"Bøgerne i serien Vide verden vil fx være ideelle til forberedelse af studierejser eller rejsekurser på højskoler."

"Den nye serie er et spændende supplement for de nok mere erfarne rejsende, som har læst de traditionelle turistførere og gerne vil vide mere om deres nye yndlingsby."

Erik Jensen, Politiken

"En fin lille bog med et underspillet, moderne layout, der bugner af velskrevne ord og tanker om og fra Barcelona."

"Hvis man skal læse om sin rejses destination eller feriens mål i bogform, vil man have fortællinger, der samtidig er informative. Det får man i den grad i 'Barcelona' med så gode og vidende skribenter […]"

"Der findes masser af guidebøger om Barcelona, der er et af danskernes yndlingsrejsemål, men helt sikkert ingen med den læseværdighed og indsigt, man får her."

"[Man bliver] klogere, samtidig med at man er godt underholdt og straks får lyst til at fare ud i byen for at finde de steder, som beskrives."

"'Barcelona' er en velfungerende øjenåbner til Barcelona. De små guidetips, som slutter hvert kapitel, fuldender læseoplevelsen og ja, så er det vist bare med at få pakket tasken og komme af sted."

Heidi Laura, Weekendavisen

"giver anledning til nogle væsentlige overvejelser over, hvad en ny tids rejsebog egentlig skal kunne, og hvordan den skal lokke sin læser dybere med ind i det fremmede."

Lars-Terje Lysemose, Globen, rejsemagasin fra De Berejstes Klub

"en spændende måde at sætte sig ind i et rejsemåls historie, arkitektur og kultur på, mens man samtidig får serveret nogle personlige og underholdende historier, som giver en anderledes tilgang til byen, ofte bag facaden. Det er forfriskende skrevet og gennemført." 

Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

"Nyt bind i fremragende guide-serie"

Simon Hastrup, Bogmagasinet

"Og det bringer os frem til det, der er Vide Verdens helt store scoop: Hvert kapitel er forfattet af en person, der har særlige forudsætninger for at behandle sit emne og ikke mindst for at formidle det på en personlig og medrivende måde. Serien er skabt af en sand perlerække af journalister, forfattere, udøvende kunstnere, universitetsfolk og andre kloge hoveder med karisma og/eller kendiskarakter."

"Det er bøger, man bør læse inden man tager af sted. De forøger nemlig med deres levende lærdom forventningens glæde. Det er også bøger, man bør have med og konsultere når man står i Söder eller SoHo, på Akropolis eller Marsmarken. Her vil de knytte fortællinger til det oplevede og skærpe sanserne. Og endelig er det bøger man kan tage ned fra hylden og bruge som klog eskapisme på kolde dage. Vide Verden forlænger oplevelsen og fordyber rejsen."

"Vide Verden gør det, bogværker kan gøre: give indsigt og fortælle, pirre intellektet og stimulere fantasien. Det er svært at forestille sig en bedre rejsekammerat."

Bibliotekar Randi Petersen, Dagbladet

"Disse bøger er simpelthen et must for den garvede turist, som søger de små seværdigheder og ukendte, men bemærkelsesværdige pletter"

Tilføjet til kurven

Gå til kassen