Aarhus Universitetsforlag
Cover

Gerontopsykologi

Det aldrende menneskes psykologi

A part of the subject area


Out of stock

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

364 pages
Hardback
ISBN 978 87 7934 019 0

Edited by

With contributions by
, , , , , , , , , , , , and


Share:

More about the book

Press reviews

Tine Bjerre Larsen, Kristeligt Dagblad

"Forskning i eksistens og samfund. Personligheden er en meget stabil størrelse, og den viden kan bruges, både når vi står i starten af livet og skal vælge karriere, og når vi som ældre kigger tilbage, mener Lars Larsen, der er leder af Center for Gerontopsykologi på Aarhus Universitet".

"Hvis vi ikke havde en stabilitet i vores personlighedstræk, så er det svært at forestille sig, hvordan venskaber og parforhold ville kunne bevares. Al forskning viser, at der er en stor grad af stabilitet i personligheden op igennem voksenlivet. Efterhånden som vi bliver ældre, sker der nogle små ændringer. Vi bliver en smule mere omgængelige, men også mere indadvendte..".

"Men vi kan også bruge vores viden om personlighedens stabilitet i forhold til ældre og vejledning om, hvornår man for eksempel bør gå på pension. Vi kan konstatere, at mens nogle ældre stortrives, så har andre det meget svært med at blive ældre. Hvis man er et meget udadvendt og et meget ambitiøst menneske, så kan det være svært at acceptere, at man pludselig er pensionist, og måske skal vedkommende forsøge at blive på arbejdsmarkedet længst muligt. Omvendt kan den mere tilbagelænede type have nemt ved at trives i et lavere gear, hvor han selv kan bestemme, hvad der skal ske [...]."

"Voksenlivet og især det sene voksenlivs psykologi har ikke hidtil haft høj faglig status, men det er ved at ændre sig, mener Lars Larsen. Heldigvis. For det at blive ældre er ikke så ligetil, viser forskningen."

Boo Johansson, Psykologiska institutionen, Göteborg universitet

"En särskilt stor förtjänst är också att författarna genomgående bemödat sig om at använda empiri från nordisk sociokulturell kontext där så har varit möjligt, inom et vetenskapsområde som annars är starkt dominerat av amerikans forskning. Bara detta gör at jag varmt kan rekommendera fler att ta del av denna bok."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen