Aarhus Universitetsforlag
Cover

Totalitarisme

Venskab og fjendskab

A part of the series Acta Jutlandica (82:1; Samfundsvidenskabelig serie, 25) , and the subject areas and


Out of stock

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

256 pages
Paperback
ISBN 978 87 7934 303 0

Edited by
, and

With contributions by
, , , , , , , , , , and


Share:

More about the book

Press reviews

Frederik Stjernfelt Weekend Avisen

"Undertegnede er ikke i tvivl om totalitarisme-begrebets dyder som beskrivelsesværktøj - om end det (som ingen begreber) ikke kan stå alene. Men det er der på ingen som helst måde enighed om - det viser denne explosive antologi, der allerede derfor anbefales."

Ulrik Pram Gad Politik 3:2007

"[...] et godt og anbefalelsesværdigt perspektiverende korrektiv til dagspressens historikerstrider og civilisationskampe."

Mogens N. Pedersen Fyens Stiftstidende

"****"

Henrik Gade Jensen Jyllands-Posten

"****. Værdifuld antologi bruger totalitarisme som fortolkningsramme for verdenspolitik i dag."

Lars Erslev Andersen Tidsskriftet Politica

"Faktisk er der bidrag som Gert Sørensens om den italienske fascisme og Uffe Østergaards om totalitarismebegrebet i fortolkningen af den tyske nazisme, som i grad af velskrevethed, overblik og indsigtsfuldhed er helt suveræne, og som efterlader læseren med en god læseoplevelse og en fornemmelse af at være blevet klogere. Men de er ikke de eneste. Faktisk yder alle bidrag på hver deres måde og hvert deres særlige område god indsigt i deres stof, og de leverer således samlet et nuanceret overblik over i hvert fald totalitarismebegrebet og dets virkningshistorie og teoretiske reception.

Bogen afsluttes med et efterord af litteraturprofessoren Peter Madsen, der forstandigt peger på, at lige så vigtigt det er at være vagtsom over for totalitære tendenser, lige så vagtsom skal man være i brugen af begrebet totalitarisme, fordi det både kan fungere 'øjenåbnende' og 'tilslørende'. Det er så sandt, som det er sagt! Vi må håbe, at bogens lærde selskab af førende danske forskere og eksperter træder sammen til et nyt symposium og diskuterer tesen, at islamisme er en totalitarisme. Sker dette, vil vi utålmodigt vente på næste bind, andre kan med udbytte udnytte tiden til at læse bogen Totalitarisme..."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen